EXCLUSIV  Dosarul Xerox. Întrebările lui Ciutacu

Victor Ciutacu a pus, într-o analiză foarte concisă, întrebările pe care nu le-a ridicat Liviu Dragnea, după dezvăluirea situației din dosarul său de la DNA.

Liviu Dragnea s-a plâns că nu primește dosarul în format electronic, iar DNA îi cere o sumă mare de bani pentru fotocopiere.

”Este foarte curioasă aritmetica, eu pentru 18 volume am plătit 6.000 şi ceva de lei. Pentru restul, până la aproape 300, ne duce la vreo 100.000 de lei. Nu ştiu în ce alte cazuri s-a refuzat să se dea dosarul în format electronic. După părerea mea, am scris-o şi în plângerea depusă la DNA, în mod intenţionat se doreşte să nu am acces la dosar şi să nu pot să-mi fac apărarea cum trebuie”, a susţinut Liviu Dragnea.

Iată textul scris de Victor Ciutacu:

Hitul zilei e prețul copiilor din propriul dosar penal. N-ar fi nici prima, nici ultima neînțelegere de dată recentă între Dragnea și Kovesi. Trecând peste scuze și inedit, poate ne spune DNA în baza cărei atribuții legale din actul constitutiv are dreptul de a factura servicii, fie ele și de copiere. Se adaugă și TVA? Care e mecanismul de stabilire a prețului unei copii? Există și alternative, conform legii achizițiilor publice sau e monopol de stat (cu acordul Consiliului Concurenței) la multiplicat dosarele penale? Poate la colț e mai ieftin...

În altă ordine de idei, ce face inculpatul, nu musai Dragnea, dacă, până i se termină instrumentarea/judecarea dosarului, scapătă și nu mai are o para chioară? Avocat din oficiu îi dă statul, prin barou, dar îl încuie pe om în arhivă să citească hârtiile pe care n-are bani să le xerocopieze?

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel