Doliu în literatura română: Poeta Cornelia Maria Savu, găsită moartă în locuința sa

Literatura română este în doliu, după ce, sâmbătă dimineață, poeta Cornelia Maria Savu a fost descoperită moartă în locuinţa sa din Bucureşti.

Cauzele decesului urmează să fie stabilite în zilele următoare de specialiştii de la Institutul de Medicină Legală (IML), a declarat pentru Mediafax scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Cornelia Maria Savu avea 60 de ani. "Cu mare regret, vă anunţ moartea Corneliei Maria Savu! Am procedat la deschiderea uşii cu poliţia şi Ambulanţa. Aşteptăm IML-ul pentru a afla cauza morţii. Dumnezeu să o ierte!", a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Dan Mircea Cipariu, preşedintele Filialei Bucureşti - Poezie a Uniunii Scriitorilor din România (USR).

Cine era Maria Savu

Cornelia Maria Savu s-a născut la 4 septembrie 1954 la Vatra Dornei, judeţul Suceava. Aceasta a absolvit cursurile Facultăţii de Limba şi Literatura Română (secţia română-engleză) a Universităţii Bucureşti în 1977.

A semnat volumele de versuri "Totem în alb", Editura Albatros 1973, "Uraniu, forme şi oameni de zăpadă", Editura Eminescu, "1978, Emblema", Editura Eminescu, 1980, "Aventuri fără anestezie", Editura Eminescu, 1983, "Semne de viaţă", Editura Eminescu, 1987, "Roman cu sertare", Editura Vinea, 2005, 2009, Editura Dacia XXI, 2012.

Cornelia Maria Savu a fost profesoară de limba engleză, editor la Editura Ion Creangă, redactor, şef departament, editorialist, editor senior la cotidianul Curierul naţional şi la revista Cultura.

Răsplată pentru talentul Mariei Savu

Cornelia Maria Savu a primit premiul Nicolae Labiş pentru poezie, dar şi premiul pentru jurnalism cultural al Uniunii Scriitorilor din România (USR), premiul pentru jurnalism cultural al Asociaţiei Publicaţiilor Literare şi Editorilor din România (APLER) şi premiul pentru jurnalism cultural al revistei Tomis.

Totodată, aceasta a primit distincţia Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer conferit de preşedintele României şi premiul pentru poezie al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti pentru volumul "Roman cu sertare", (2005).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel