Doi samsari din Argeș au înșelat statul cu aproape 100.000 lei. Peste 120 de mașini SH vândute

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Polițiștii din Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal pentru evaziune fiscală.

Conform Ziarulargesul.ro, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată.

Din verificări a rezultat că, în perioada 2011 – 2017, Aurelian C., de 40 de ani, şi Sorin C., de 54 de ani, ambii din judeţ, au comercializat maşini second-hand aduse din diverse state europene. Primul dintre ei ar fi vândut 54 de autoturisme, iar cel de al doilea 75 de maşini rulate. În urma acestor operaţiuni cei doi bărbaţi ar fi obţinut venituri depăşind plafonul de scutire a TVA fără a se înregistra la organul fiscal teritorial şi fără a conduce evidenţa achiziţiilor şi livrărilor în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale aferente bugetului de stat.

Cei doi au înșelat statul cu aproape 100.000 lei

Potrivit anchetatorilor, primul dintre samsari a cauzat un prejudiciu de aproape 70.000 lei reprezenând TVA şi impozit pe profit, iar cel de al doilea peste 25.000 de lei reprezentând tot TVA şi impozit pe profit. Pe parcursul cercetărilor, bărbatul de 52 de ani a achitat integral prejudiciul, iar pentru recuperarea pagubei cauzată de cel 40 de ani a fost instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor care-i aparţin.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunerea de trimitere în judecată doar a bărbatului de 40 de ani.

Cel mai popular loc de mâncat mici din Argeș, amendat de polițiști

Echipe mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploieşti au întreprins o serie de acţiuni de verificare pe Dealul Mare - Dedulești, Județul Argeș. „Echipe mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploiești, au întreprins o serie de acțiuni de verificare într-o zonă extrem de solicitată de consumatori – Dedulești, județul Argeș.

Controalele de pe Dealul Negru au făcut parte dintr-o campanie amplă, derulată în regiune, care a marcat Ziua Siguranței Alimentare – sărbătorită pe 7 iunie. Echipele de comisari din județele componente ale Regiunii Sud-Muntenia au fost coordonate, pe teren, de– Claudiu Dolot, președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, director general ANPC și Cristian Grozavu, comisar regional CRPC Ploiești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel