Discriminare în industria modei. Mărturiile unor modele!

Sursa:http://tunc.biz
Sursa:http://tunc.biz

Modele de culoare se revoltă și spun că lumea modei este plină de prejudecîți rasiale.

Obținerea unei șanse de a defila pe catwalk nu este singura provocare a modelelor de culoare pe parcursul Fashion Week. Dacă reușesc să ajungă printre puținele modele de culoare există posibilitatea ca ele să se confrunte cu stiliști și make-up artiști care nu sunt antrenați să lucreze cu un păr cârlionțat sau cu tonuri de piele mai închisă. Această lipsă de experiență nu este neobișnuită într-o industrie plină de prejudecăți rasiale, însă există persoane care nu lasă ca aceste probleme să fie trecute cu vederea.

Modelul sudanez Nykhor Paul a împărtășit recent frustrările ei pe Istagram despre make-up artiștii ce nu au produsele potrivite care să corespundă cu tenul ei "negru albăstrui".

[citeste si]

Ea a scris: "Un bun make-up artist va veni pregătit, își va face cercatările înainte de a merge la locul său de muncă deoarece de cele mai multe ori știi ce te așteaptă la un spectacol în special! Nu-ți mai cere scuze pentru că este insultător și lipsă de respect pentru mine, serios! Măcar un efort să faci!

Supermodelul și co-gazda de la "FABLife", Tyra Banks se poate raporta făra îndoială acestei lupte; ea a fost nevoită să își creeze o fundație proprie de echipament la începutul carierei pentru a evita eșecurile rușinoase cu privire la machiaj. Cu toate acestea, sfatul ei pentru fiecare model este "Să vină pregătit", informează The Huffington Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel