EXCLUSIV  Diferența dintre Apocalipsă și Sfârșitul Lumii. Dan Ciachir: Greşeală terminologică

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

În spațiul public se creează o confuzie între Apocalipsă și sfârșitul lumii, iar oamenii tind să considere că cele două terminologii reprezintă unul și același lucru. Scriitorul Dan Ciachir a explicat, în exclusivitate pentru DC News, care este diferența dintre cele două.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, scriitorul și publicistul Dan Ciachir a făcut o diferențiere între ceea ce numim Apocalipsă și Sfârșitul Lumii:

„Se vorbește de Sfârșitul Lumii și este avută în vedere Apocalipsa. Or, apocalipsă înseamnă dezvăluire, revelație. Ceea ce se numește, în Biblie, Sfârșitul Lumii, Sfârșitul Istoriei, este un fenomen întocmai ca un război, ca un cutremur, un incendiu.

Apocalipsa este ultima carte a Noului Testament, redactată de Sfântul Ioan Evanghelistul și Teologul. El vorbește despre sfârșitul lumii ca un lucru fericit, pentru că va fi lichidat vrăjmașul, adică diavolul, și va veni acel timp de concordie, după multe încercări. În Evanghelia după Matei, Capitolul 24, Hristos spune că „nimeni nu știe când va veni sfârșitul lumii“. Nu știe nici Hristos în calitate de om, el având dublă natură, divină și umană.“, a spus Dan Ciachir.

Marele fizician care a vorbit despre anul Sfârșitului Lumii

Un profesor din Cluj cercetează estimările unui mare fizician privind data la care ar putea avea loc Sfârșitul Lumii. Dan Ciachir a venit cu precizări:

„De asemenea, este o greșeală terminologică, pentru că Apocalipsa nu este un coșmar, un sfârșit, ci o dezvăluire. Cum va fi perioada sfârșitului lumii nu știe nimeni, cu toate că un om de nivelul lui Newton, care era și foarte credincios, a făcut estimare de care s-a ocupat unul dintre cei mai erudiți teologi din România, părintele Ioan Chirilă, profesor la Facultatea de Teologie din Cluj. Potrivit lui Newton, sfârșitul lumii ar avea loc în anul 2061.

Alții fac o confuzie între Apocalipsă și Apocatastază, care este o teorie condamnată, pentru că spune că Dumnezeu va restaura lumea. Păi dacă o restaurează, restaurează și posibilitatea lui Adam de a păcătui și de a repeta păcatul originar. Apocalipsa este doar o dezvăluire și ceea ce vedem în spațiul public este doar o lipsă de cultură“, a spus, pentru DC News, scriitorul Dan Ciachir.

Apocalipsa: Toată lumea vrea să știe când vine sfârșitul lumii. Ce spune renumitul medic Miron Bogdan

Miron Bogdan, profesor universitar, medic primar pneumologie și doctor în Științe Medicale, de la SANADOR, a fost invitat la emisiunea Academia de Sănătate de la DC News și DC Medical.

„Aș sugera tuturor celor care încearcă să ghicească sfârșitul lumii, precedat de Apocalipsă, să renunțe la acest efort atât de deficil, dar efort cu rațiune umană și să încerce să se apropie de rațiunea divină. Aceasta din urmă are ceva în plus. Este o rațiune iubitoare. Și atunci cred că viața devine respirabilă. O spun eu care sunt pneumolog”, a spus renumitul medic Miron Bogdan la DC News și DC Medical (vezi video AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel