Demisie din PNL, după scandalul de la Școala de vară a TNL

Demisie din PNL, după scandalul de la Școala de vară a TNL / Foto: Facebook PNL
Demisie din PNL, după scandalul de la Școala de vară a TNL / Foto: Facebook PNL

PNL cere demisia unui membru, după scandalul de la Școala de vară a TNL.

Partidul Național Liberal anunță că i-a cerut lui Octavian Oprea, secretarul general al TNL, să-și prezinte demisia din partid, după scandalul de la Școala de vară a TNL. Totodată, premierul liberal Nicolae-Ionel Ciucă l-a demis pe Octavian Oprea din funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României.

"În urma incidentelor petrecute în cadrul Școlii de vară a TNL conducerea Partidului Național Liberal a decis să ceară lui Octavian Oprea să își dea demisia din toate funcțiile deținute la nivelul partidului. Octavian Oprea, secretar general al TNL, a fost principalul organizator al evenimentului, organizat în weekendul 9 -11 septembrie 2022 în stațiunea Venus, pe timpul căruia tineri liberali au adresat cuvinte jignitoare la adresa membrilor altor formațiuni politice.

Partidul Național Liberal se delimitează de astfel de comportamente care nu fac decât să atace principiile și valorile care stau la baza întregii noastre activități. Ne dorim alături de noi cât mai mulți tineri care să înțeleagă că PNL este ghidat de demnitate, solidaritate și respect. Avem nevoie ca tânăra generație să înțeleagă că schimbarea are loc numai prin implicare, iar implicarea necesită asumarea unui rol în societatea din care facem parte.

Totodată, premierul liberal Nicolae-Ionel Ciucă l-a demis pe Octavian Oprea din funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României, considerând că modul în care s-a comportat este incompatibil cu funcția publică", transmite PNL într-un comunicat de presă.

Ciolacu: Incidentul de la Şcoala de vară a TNL îmi lasă un gust mai mult decât amar

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că 'e ruşinos' ce s-a întâmplat la Şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal, unde tinerii liberali au adus injurii social-democraţilor, adăugând că acest incident i-a lăsat 'un gust mai mult decât amar'. 

'E ruşinos ce s-a întâmplat. Am văzut că preşedinta TNL şi-a cerut scuze şi o felicit. (...) Îmi lasă un gust mai mult decât amar tot ceea ce s-a întâmplat. Data viitoare îi invit la TSD, unde au avut ateliere pe fiecare domeniu, au discutat', a spus Ciolacu la România TV. El a adăugat că 'fiecare face cât poate'.

'Din punctul meu de vedere, preşedinta lor a făcut un gest corect. Atât au putut. Poate o fi un amendament la 'România educată'. E jignitor şi arată o imaturitate, cred că au o problemă internă. Când nu ai capacitatea de a dezvolta ceva, atunci înjuri. Chiar dacă e o căsnicie, cum spuneau unii, nu din dragoste, din interes. Presupun că nici în căsniciile din interes nu există astfel de jigniri', a menţionat acesta. 

Reamintim că președintele TNL, Mara Mareș, a transmis un mesaj după ce imaginile s-au viralizat.

"Îmi cer scuze în numele Tineretului Național Liberal pentru aceste comportamente inacceptabile. Mărturisesc ca am aflat acum puțin timp și cu mare neplăcere despre limbajul folosit. Adevărul este ca nu putem controla tot, mai ales noaptea târziu. Voi face toate demersurile sa identificam persoanele din video si vom avea o discuție pe subiect. Zilele petrecute la Școala de Vară au avut drept obiectiv principal profesionalizarea echipei de tineret, prin traininguri intense si specifice. Aceste activități ne caracterizează, iar pe altele le regretam", a transmis aceasta. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel