Decontare directă RCA 2021. Ce înseamnă și cu cât se va scumpi asigurarea obligatorie

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Deși majoritatea românilor își aleg asigurarea RCA în funcție de preț, aceștia ar trebui să fie foarte atenți asupra unui aspect important.

Există și societăți care sunt reclamate când vine vorba de acordarea despăgubirilor în cazul unui accident, iar șoferii ar trebui să fie atenți asupra acestui aspect. S-ar putea ca cea mai ieftină asigurare RCA să nu fie șie cea mai avantajoasă "afacere".  Pentru a evita aceste situații clienții au la dispoziție decontarea directă, scrie Promotor.ro.

Ce este o asigurare RCA cu decontare directă

Deocamdată decontarea directă este un serviciu opțional și poate fi achiziționat împreună cu polița RCA. Prin intermediul acestui serviciu, în cazul unui accident rutier, proprietarul mașinii păgubite are opțiunea de a merge la propriul asigurător RCA pentru a-și recupera prejudiciu.

Mai exact, decontarea directă îi permite șoferului să-și repare mașina la asigurătorul tău. Asta dacă ești implicat într-un accident rutier unde vina nu a fost a ta, urmând ca asigurătorul său să recupereze suma plătită de la asigurătorul șoferului vinovat.

Cât plătești în plus pentru decontarea directă

Costul acestui serviciu este diferit de la o companie la alta. pe lângă costul poliției RCA, șoferul poate plăti în plus câțiva zeci de lei sau, după caz, câteva sute de lei. Atunci când un șofer vrea să își cumpere o poliță RCA pentru o perioadă de 12 luni, el va plăti în plus pentru decontarea directă între 100 și 240 de lei.

Asigurător are dreptul de a-și stabili propriile tarife și criterii pentru clauza de decontare directă, stabilită după analiza mașinii sau vechimea acesteia. Deși mulți români nu știu despre acest serviciu, el îi poate proteja în cazul unui accident de care nu se fac vinovați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel