De ce pizza este rotundă, vine într-o cutie pătrată și se taie în triunghiuri

Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Te-ai întrebat vreodată de ce pizza e rotundă, vine într-o cutie pătrată și se taie în triunghiuri? Dacă da, atunci aici vei găsi răspunsul. Dacă nu, cu siguranță acum ești curios! 

De ce pizza este rotundă?

Majoritatea restaurantelor servesc pizza sub formă rotundă. Această formă face mai ușoară gătirea uniformă și facilitează împărțirea rapidă - cu un tăietor rotund pentru pizza. 

De asemenea, când un pizzar întinde un bulgăre de aluat, îl aruncă în aer și folosește mișcări circulare cu mâinile și pumnii pentru a alungi forma. Astfel, aluatul de pizza nu mai are nevoie de nicio altă modelare, notează shtiu.ro.

De ce cutia de pizza este pătrată?

În comparație cu o cutie rotundă, una pătrată este mult mai ușor de realizat, fiind produsă dintr-un carton. Mai mult, cutia pătrată se depozitează mai ușor și rămâne plată o perioadă mai lungă, până când este utilizată. 

De ce pizza este tăiată în triunghiuri?

Pizza se taie în felii triunghiulare pentru că este cel mai obișnuit și ușor mod de a împărți în mod egal forma pe care preparatul culinar o are. Totodată, în acest mod puteți îndoi feliile, lucru care facilitează mâncatul din mers, scrie crustkingdom.com. Fiecare felie tăiată în triunghi înseamnă, de fapt, o porție - toate fiind astfel egale. Gândiți-vă la un alt mod de a tăia pizza și veți vedea că nu v-ar conveni să fiți ultimul care se așază la masă. 

VEZI ȘI: Cum se folosește bucata de plastic din cutia de pizza. Nu o vei mai arunca de acum încolo

Comanzi des pizza? Atunci, cu siguranță, ai observat că, în unele cutii de pizza, ți se livrează și un plastic pe care puțini știu să îl folosească.

Plasticul în formă de triunghi sau de masă pe care îl găsești în unele cutii de pizza este, de fapt, extrem de util. Unele persoane se grăbesc să arunce la gunoi plasticul, deși acesta are mai multe utilizări. În primul rând, împiedică blatul de pizza să se lipească pe interior de capacul cutiei. În al doilea rând, te ajută să nu te murdărești pe mâini în timp ce împarți pizza. 

Într-un filmuleț publicat pe TikTok, un utilizator arată ce rol are plasticul din cutia de pizza. Acesta este denumit „Spațiator” sau „Pizza saver”, tocmai pentru că te ajută să separi feliile de pizza. 

Imaginile, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel