Daniel Pancu (FC Rapid) - În ultimul timp am avut cel puţin 4 penalty-uri clare neacordate

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Daniel Pancu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este nemulţumit de arbitraje şi a precizat că formaţia sa a avut în ultimele meciuri cel puţin 4 penalty-uri clare neacordate care i-ar fi adus puncte în plus în clasamentul Ligii a II-a.

"Eu nu prea vorbesc despre arbitraj, deşi în timpul jocurilor am primit 4 sau 5 cartonaşe galbene. Însă la toate am protestat pe merit. Pentru că în ultimul timp au fost cel puţin 4 penalty-uri neacordate pentru Rapid, 4 penalty-uri clare ca lumina zilei, care se pot vedea din avion şi de pe Lună, dar nimeni nu vorbeşte despre lucrurile astea. Sunt penalty-uri care dacă erau transformate ne-ar fi adus cu siguranţă câteva puncte în plus. Rapid nu a dorit niciodată şi nu va dori niciodată absolut nimic, Pancu la fel... nici măcar 0,00001% de ajutor. Doar ceea ce se întâmplă pe teren. Arbitrii sunt tensionaţi, îi simt şi eu. Dar eu le-am spus că noi nu vrem nimic, doar ce e evident. Şi au fost lucruri mai mult decât evidente. În plus, niciun antrenor al echipelor adverse în cele 15 meciuri de până acum nu a avut nicio problemă cu arbitrajul. Nici măcar unul nu a spus că arbitrul a fost puţin cu Rapidul. Şi nu vrem nici legea compensaţiei acum", a afirmat tehnicianul.

În acelaşi timp, Pancu a recunoscut faptul că jocul formaţiei sale este departe de ceea ce îşi doreşte el, conducerea şi suporterii.

"Venim după două jocuri în care am obţinut doar un punct, dar nici nu cred că meritam mai mult. Este o perioadă destul de grea în viaţa echipei pentru că la un moment dat ajunsesem la un nivel bun de exprimare, transmiteam forţă şi respect în faţa adversarului, însă acum trebuie să o luăm de la început. O să încercăm să ne concentrăm mai mult pe a acumula puncte, pentru că din punct de vedere al relaţiilor de joc şi al aspectului jocului nu cred că se pot face prea multe acum. Se ştie că au venit jucători noi, alţii au revenit după accidentări, deci nu pot ajuta echipa decât jucând. Sunt nişte riscuri pe care mi le asum. Însă sunt nişte jucători care o dată puşi pe picioare şi integraţi în sistemul nostru de joc sunt absolut convins că ne vor ajuta foarte mult", a spus el.

"Duminică întâlnim Snagovul, o echipă care la începutul campionatului nu putea bate nici măcar o formaţie de Liga a III-a, însă de 4-5 etape şi-a revenit. Sunt foarte bine organizaţi, nu întâmplător nu au pierdut nici cu U Cluj, nici cu Petrolul, cu Mioveni au pierdut în minutul 93, iar cu Farul tot în prelungiri din penalty. Snagovul e o echipă cu mulţi ex-rapidişti şi trebuie să tratăm acest joc foarte, foarte serios. Poate pentru prima oară în acest campionat este un joc pe care trebuie să-l câştigăm obligatoriu", a adăugat antrenorul.

Daniel Pancu a precizat că nu îşi simte postul de antrenor am ameninţat. "Chestiunea cu postul meu chiar nu e problema mea. E presiune şi e normal, pentru că e Rapid. Dar nu pot să spun că îmi simt postul ameninţat. Dacă se ia o decizie, o ia conducerea. Eu chiar sunt detaşat, pentru că pe mine mă preocupă jocul. Joc care nu e ... nu funcţionează nimic de 2-3 etape, asta e clar. Pentru că la fel a fost şi în prima repriză a meciului cu Petrolul. Dar noi avem două meciuri mai puţin disputate, e adevărat, două jocuri grele, dar acum suntem la 6 puncte de locul 1 al clasamentului. E posibil să luăm 6 puncte, 2 sau 1, nu contează, ideea e că distanţa e scurtă. De aceea spun că pe mine mă preocupă jocul echipei, care nu arată ca o echipă antrenată de mine în acest moment. Eu sunt dator să fac echipa să joace aşa cum îşi doresc suporterii şi conducerea. Echipa nu a jucat fotbalul pe care îl vreau eu decât în 3-4 partide din 12", a mai menţionat Pancu.

De altfel, preşedintele FC Rapid, Ovidiu Burcă, prezent la conferinţa de presă, a declarat că nu se pune problema demiterii antrenorului: "Daniel sub nicio formă nu are postul în pericol. Suntem total alături de el. Eu văd ce se întâmplă la antrenamente şi ceea ce le cere jucătorilor. Văd şi exprimarea şi sunt nişte motive obiective pentru care jocul încă nu funcţionează aşa cum ne dorim. Din aceste motive el nu trebuie să simtă nicio presiune, pentru că este doar o chestiune de timp pentru ca lucrurile să se lege şi să se aşeze pe făgaşul normal. Din punctul acesta de vedere are susţinerea noastră, a tuturor".

Burcă a ţinut de asemenea să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte greşelile de arbitraj din partidele formaţiei Rapid. "Vreau să trag un semnal de alarmă în privinţa arbitrajelor. Nu suntem genul de conducere care să mergem pe la emisiuni şi să arătăm cu degetul greşelile pentru că înţelegem complexitatea meseriei de arbitru. Sunt însă anumite decizii care sunt clare din punctul nostru de vedere... Un fault de penalty care este jumătate de metru în careu şi este scos în afara careului jumătate de metru, mingi care lovesc mâinile adversarilor în careu... sunt nişte faze care mie mi se par evidente. Nu cerem fante de lumină sau situaţii complicate... Cerem lucrurile normale. În aceste 12 etape nu am venit să arătăm cu degetul arbitrajele şi creând presiune. Însă acum facem apel la profesionalismul lor. Pentru că se întâmplă următorul fenomen, arbitrii îl mai văd pe domnul Vassaras (n.r. - Kyros Vassaras, preşedintele CCA) în tribună sau diverşi oameni din federaţie şi vor să arbitreze extraordinar. Până acum nu cred că a auzit nimeni că am dat cu pumnii în cabina arbitrilor sau că cineva din club i-a înjurat sau mai ştiu eu ce. Din contră, chiar şi când am pierdut le-am strâns mâna tuturor. Însă nu vreau să trecem în partea cealaltă şi să se vină aici şi să se creadă că indiferent ce se întâmplă lumea e liniştită, oamenii sunt eleganţi şi că nu există presiune. Noi suntem o conducere nouă, încercăm să înţelegem anumite lucruri, dar de aici până la a nu acorda lucruri evidente în teren e cale lungă. Mai ales că lumea ne acuză pe noi. Pentru ca Rapid să promoveze trebuie să aibă o conducere fantastică, nu vrem să fim asimilaţi cu alţii care au fost înaintea noastră. De aceea noi vrem să dezvoltăm fotbalul pe principii şi valori corecte", a precizat Burcă.

Echipa de fotbal FC Rapid întâlneşte, duminică, de la ora 11:30, în deplasare, formaţia Sportul Snagov, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a a Ligii a II-a.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel