Dan Vîlceanu, la preluarea mandatului de ministru al Investiţiilor Europene: Suntem gardianul PNRR

Facebook Dan Vilceanu
Facebook Dan Vilceanu

Dan Vîlceanu a făcut mai multe declaraţii la preluarea mandatului de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene. 

"Preiau mandatul cu grija de a închide exerciţiul financiar 2014-2020 şi de a începe proiectele din exerciţiul financiar 2021-2027. Evident, grija noastră, a tuturor, este că PNRR trebuie să înceapă să fie implementat. Suntem gardianul PNRR la ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Vreau să dau un mesaj ferm, clar, că nu se schimbă nimic în PNRR. În 2023 este momentul în care se poate face o analiză a proiectelor, dar reformele rămân aşa cum sunt. Este important ca partenerii noştri europeni să ştie că suntem serioşi şi că ce am negociat rămâne negociat, că suntem de cuvânt", a declarat Dan Vîlceanu la preluarea mandatului. 

Europarlamentarul Carmen Avram spunea că PNRR ar putea fi renegociat 

Conform europarlamentarului Carmen Avram, acest lucru este posibil și se dorește de către PSD cu prioritate. 

”Este obligatoriu să avem un Guvern foarte, foarte repede. Trebuie să încercăm să renegociem acel PNRR foarte dezastruos...”, a declarat Carmen Avram. 

”A spus un lucru extraordinar doamna Carmen Avram și anume că PNRR-ul, programul acela ticluit, că altfel nu poți să îi spui, de domnul ministru Ghinea, ar putea fi renegociat. Ar accepta Uniunea Europeană așa ceva? Asta e super informație, pentru că au făcut tot PNRR-ul pe placul ONG-urilor de casă”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

”Colegii mei de la PSD au și făcut public acel capitol care vorbește despre posibilitatea renegocierii PNRR și există o prevedere care spune că la cererea statului respectiv și cu argumente foarte solide, o anumită țară sau un stat membru poate să solicite renegocieri ale unor capitole din PNRR. Cred că avem toate argumentele, având în vedere documentul final”, a declarat Carmen Avram. VEZI MAI MULTE AICI

Europarlamentarul Corina Crețu spune că lucrurile evoluează foarte greu în România în privința PNRR-ului. Fostul comisar european precizează că România va face obiectul unui audit în lunile ianuarie-februarie, care va arăta dacă au fost îndepliniți primii pași asumați în PNRR. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat, totul riscă se blochează, mai precizeză Corina Crețu. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel