Dan Motreanu ar fi indicat cele două direcții pentru soluționarea cererilor fermierilor și arată cu degetul spre PSD - surse PNL

FOTO: Facebook @Dan Motreanu
FOTO: Facebook @Dan Motreanu

Dan Motreanu a indicat cele două direcții  pentru a rezolva problema fermierilor români care protestează de 3 săptămâni, în contextul în care Europa este marcată de proteste ample.

Printre discuțiile avute de liberali în cadrul ședinței de miercuri s-au numărat și problemele cu care se confruntă fermierii, care protestează deja de trei săptămâni. 

”Problema fermierilor trebuie abordată din două perspective - prima, de a veni cu soluții punctuale la revendicări. Cea de-a doua este legată de abordarea politicii agricole pe termen lung”, ar fi spus Dan Motreanu, europarlamentar, în ședința BPN, potrivit unor surse PNL.

De asemenea, ”noua politică agricolă comună din Parlamentul European (PE) va fi legată de viitorul agriculturii. În PE există o presiune foarte mare din partea socialiștilor și din partea Verzilor ca politica agricolă să se transforme într-o politică de mediu. Acest lucru va pune o presiune foarte mare”, în contextul în care se protestează în mai multe țări europene, precum Franța și Germania.

Un alt subiect a fost și cel legat de tranzitul cerealelor ucrainiene, precum cum și presiunea pe care prezența acestora în blocul comunitar o are asupra prețului și competitivitatea fermierilor români.

”Acum, de curând, am pus în discuție 3 lucruri importante - constituirea unui mecanism de achiziție de către CE a cerealelor din Ucraina astfel încât aceste grâne sa nu se mai regăsească in Europa pentru a pune presiune pe prețul și competitivitatea fermierilor noștri.

A doua propunere - de a crește suma alocată Rezervei pentru a da bani fermierilor.

A treia - de a cere Comisiei posibilitatea ca guvernele care sunt afectate- să ofere ajutoare de stat, dar ele să nu fie trecute în deficitul la bugetul de stat. Pentru că asta e marea problema acum, e un cerc vicios.

PNL și PPE au avut cele mai multe măsuri pentru fermieri. Marea bătălie care se va da în PE va fi pe aceasta politică agricolă comună, pentru că are cea mai mare sumă alocata din buget”, ar mai fi spus europarlamentarul

”PPE este principalul apărător al fermierilor. PPE este cel care s-a opus la toate derapajele socialiștilor”, a mai spus Motreanu, adăugând că ”în 2004, PSD a semnat în genunchi aderarea UE. Primul capitol încheiat: subvenție. Ajungem abia în 2027 la media europeană în privința subvenției pe suprafața”.

Citește și: Florin Roman ar fi găsit soluția pentru alegeri: "Avem bani pentru pensionari" - surse PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel