Florin Roman ar fi găsit soluția pentru alegeri: "Avem bani pentru pensionari" - surse PNL

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Florin Roman ar fi găsit soluția pentru cele patru rânduri de alegeri din acest an, după un calcul.

"Dacă 4 miliarde sunt costurile alegerilor, 2 sunt la neimpozitarea pensiilor până în 3000 de lei. Uite că am găsit impactul bugetar. Hai să nu facem patru rânduri de alegeri și avem bani pentru pensionari", ar fi spus Florin Roman, în ședința PNL.

Ce spunea Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat, ieri, că discuția privind comasarea alegerilor a apărut încă de anul trecut, dar până în momentul de față nu a fost luată o decizie în acest sens. 

"Intenția de comasare a apărut anul trecut și noi am vorbit despre comasare atunci luând în calcul tocmai această succesiune de etape electorale - patru, chiar cinci cu al doilea tur la prezidențiale. Practic, tot ceea ce înseamnă timpul din mai, când începe campania, până în decembrie, când se finalizează ultimul tur al alegerilor parlamentare, toată lumea este ocupată și focalizată pe desfășurarea alegerilor.

Între timp, este nevoie și de guvernare și de coerența anului școlar. Ne uităm chiar și la cheltuieli, pentru că trebuie să spunem: la nivelul Ministerului de Interne au fost alocate 4 miliarde de lei pentru pregătirea și desfășurarea alegerilor, dincolo de celelalte sume care sunt alocate la celelalte instituții.

Atunci, dacă s-ar putea identifica o soluție prin care să micșorăm acest număr al chemării la urne a cetățenilor, ar fi cât se poate de potrivit. Noi, atunci, am discutat despre posibilitatea de comasare care să respecte și prevederile constituționale și, anume, alegerile locale cu primul tur de la prezidențiale. Între timp, a apărut și această nouă propunere -  nu este de la Partidul Național Liberal - și aceasta poate să fie o soluție", a spus președintele PNL, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel