Dacia, o nouă siglă de la jumătatea acestei luni pe toate modelele

Dacia va fi  reprezentată de un logotip minimalist, inspirat din universul mecanic, al angrenajelor, lanțurilor şi uneltelor – obiecte asociate cu ideea de forță, fiabilitate şi funcționalitate. La rândul său, emblema sau sigla, simplă şi precisă, se prezintă sub forma uniunii literelor D şi C de la Dacia, evocând 2 piese simetrice care formează veriga unui lanț – simbol al solidității şi al legăturii.

Compania  a anunțat în iunie 2021 o nouă  identitate vizuală, că  va produce și mașini în culori care nu erau până acum în gamă: kaki, culoarea nisipului, portocaliu, verde intens și culoarea teracotei.

Compusă din literele D şi C stilizate, legate între ele asemenea elementelor unui lanț, noua emblemă evocă în acelaşi timp robustețe şi simplitate. Denumită „Dacia Link”, această siglă este ușor vizibilă de la distanță, fiind prezentă în plus pe jantele tuturor modelelor”, spun reprezentanții companiei.

Introducerea noii identități de marcă are loc simultan pe toate modelele gamei Dacia. Începând cu data de 16 iunie, clienţii vor putea comanda vehiculele cu noua identitate vizuală.

La exterior, un totem de mari dimensiuni marchează intrarea în perimetrul showroom-ului. Soclul totemului este realizat din lemn în timp ce partea superioară, metalică, de culoare kaki, include noua emblemă a mărcii, de culoare albă. Un al doilea totem, de proximitate, situat lângă ușa de acces în showroom, cuprinde informațiile practice. O dungă de culoare kaki subliniază conturul fațadei clădirii principale, în care sunt expuse vehiculele Dacia. În partea superioară a fațadei, deasupra vitrinei, este amplasat logotipul mărcii. Acesta este realizat din litere luminoaseavând contur negru. Afișând nuanța kaki în cursul zilei, logotipul se luminează în alb la căderea întunericului. Semnalistica este completată de drapele cu emblema Dacia şi cu tușe de culori complementare printre care terracotta şi culoarea nisipului.

Prezentarea oficială a noii game Dacia va avea loc la Salonul Auto de la Paris, în octombrie 2022. Primele vehicule vor fi disponibile în reţeaua Dacia înainte de sfârşitul anului.

Dacia spune că va aplica treptat angajamentele asumate de Renault Group cu ocazia Adunării Generale din 23 aprilie 2021. Astfel, din 2023, Dacia va fi prima marcă a grupului ale cărei vehicule vor avea viteza maximă limitată la 180 km/h.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel