DACIA, încă două zile fără activitate. Lipsă de componente electronice

DACIA şi FORD, afectate. Sursa: Pixabay
DACIA şi FORD, afectate. Sursa: Pixabay

Dacia a anunţat că va avea încă două zile de lipsă de activitate, din cauza lipsei de componente electronice, ducând totalul la cinci zile de producţie oprită.

Astfel, uzina pierde producţia a 6.500 de maşini sau aproape 100 mil. euro valoare de piaţă, luând în calcul un preţ de 15.000 de euro cu TVA.

„În România, la Mioveni, în luna martie, activitatea de la Uzina Vehicule va fi întreruptă în zilele de 5 şi 8 martie, iar La Uzina Mecanică şi Şasiuri, parţial, în aceleaşi zile. Penuria de componente electronice care afectează toată industria auto nu ocoleşte Grupul Renault. Com­pania depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra producţiei. Conform estimărilor, vârful acestui deficit de componente electronice ar putea fi în al doilea trimestru. Cea mai recentă estimare a Grupului, la nivel global, luând în calcul o recuperare a producţiei în al doilea semestru, eva­luează un risc de aproximativ 100 000 de vehicule pentru anul în curs“, au spus reprezentanţii Automobile Dacia, conform Mediafax.

Ford, oprită până pe 10 martie

Și Ford a anunţat că va opri producţia de maşini şi de motoare timp de opt zile, începând cu data de 26 februarie, până în data de 10 martie.

În condiţiile în care Ford România pro­duce în medie 1.000 de maşini pe zi, uzina va pierde în total 8.000 de maşini, în valoare de 160 mil. euro, luând în cal­cul un preţ mediu de 20.000 de euro cu TVA, la care se adaugă 20.000 de mo­toare. Astfel, numai din producţia celor două uzine PIB-ul pierde circa 260 milioane de euro.

Industria auto se aşteaptă la 3-4 luni de producţie afectată de criza microcipurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel