Cum negociază Guvernul facturile consumatorilor de energie electrică

parc_eolian
parc_eolian

Guvernul face eforturi pentru ca facturile consumatorilor de energie electrică să nu fie afectate de schema de susținere a energiilor regenerabile. Reprezentanții industriei energiei regenerabile încearcă să convingă Executivul să nu taie drastic din subvenția pe care o primesc ca să producă energie.

Investitorii centralelor eoliene și fotovoltaice s-au aratat dispuși să înceapă livrările de energie ieftină către populație, dacă Executivul se angajează să nu reducă subvențiile.

"Livrările s-ar face la un preț mai mic decât Hidroelectrica, care acum e cel mai ieftin producător ce dă energie pentru case. Ar conduce la o ieftinire a facturii la electricitate pentru consumatori. În cazul în care calculele arată că factura s-ar micșora, luăm serios în calcul propunerea lor. La urma urmei, sunt investitori care aduc miliarde de euro în România", a spus Nicolae Havrileț, președintele ANRE.

Astfel, propunerea producătorilor de energie din surse regenerabile este de a li se reduce schema de suport cu doar 0,5 certificate verzi pentru fiecare MWh livrat în rețea. Proiectul Ministerului Energiei prevede o reducere de un 1 certificat verde pentru fiecare MWh livrat în rețea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel