EXCLUSIV  Cum au distrus Cioloș & Co un partid istoric!

Jurnalistul Alexandru Cumpănașu speră că PNL nu va mai face aceeași greșeală fatală, nici în privința lui Dacian Cioloș, nici în cea a USR, cele două ”forțe” care au distrus un partid istoric. 

Iată editorialul scris de Alexandru Cumpănașu pentru DCNews: 

Am tăcut și nu m-am pronunțat despre politica internă mult timp. În nume personal,  însă am sa încep  s-o fac. Nu pot fi orb de-a dreptul la ce se întâmplă în jurul meu și mai grav la derapajele sau omorârea efectivă a unor structuri politice ce fac parte din democrație. Fără acestea, democrația nu poate funcționa. 

După ce am penalizat aroganța PSD - ALDE, de a impune TOTUL și ORICE după bunul plac după alegeri, nu pot sta indiferent să văd cum singura formă legitimă și autentică de opoziție este sfărâmată și detonată din interior. 

Partidele noi, incapabile

Am observat și eu, "trendul" nevoii de "partide noi"... un soi de structuri amorfe și "inventate" incapabile să genereze viziune, valori sau ideologii care să mobilizeze cetățenii în jurul unui fundament, nu în jurul unor frustrări sau nemulțumiri colective. Astfel de "speculanți" sunt extrem de periculoși pentru că multiplică haosul fără soluții și generează o mișcare anti-democratică prin practicarea populismului și oportunismului politic adaptându-și discursul în funcție de nevoia imediată a publicului țintă. 

Așadar, structuri iresponsabile ce nu-și propun decât să mulțumească electoratul la nivelul nevoilor de bază, fără vreo soluție reală la nevoile unui popor și a unei țări pe termen mediu și lung. 

Mă întorc la PNL și, precum mulți alții, m-am frecat și eu la ochi și nu am înțeles deloc de ce PNL și-a ucis toți liderii care puteau genera idei, soluții, speranțe. Un partid din care am făcut parte pe când aveam 16 ani și care a pus bazele României moderne dând marii lideri ai istoriei alături de PNT!

[citeste si]

Am observat în primul rând lașitatea PNL și PSD pentru asumarea guvernării după plecarea guvernului Ponta și uluirea cu care PNL a acceptat la decont toate inepțiile, aroganța, ineficiența și pe alocuri chiar impotența unui guvern "tehnocrat" care cu puține excepții a știut câteva fraze: Nu știm, nu putem, mai avem 9 luni doar...(chiar l-am întrebat  pe respectivul ministru care mi-a adus acest argument pentru a nu realiza legea minelor, legea apelor minerale, etc. Dacă se întâmplă să nască după cele 9 luni și sarcina îl împiedică să-și asume task-uri importante pentru țară?). 

PNL, greșeală enormă. Cioloș l-a distrus

După un an în care am lucrat cu guvernul prin intermediul Parlamentului, nu ezit s-o spun clar: PNL a făcut o greșeală enormă asumând fata mare care nici zestre nu prea avea, dar nici hotărâtă nu era... domnul Cioloș a distrus pur și simplu PNL aducându-l la un nefericit rezultat pentru democrația românească, slăbind considerabil o opoziție de care România are mare nevoie. 

USR, alianță sau competiție cu PNL

Ba mai mult, a părut  paralizat și a fost "căpușat" electoral de un USR aflat ba în alianță,  ba în competiție cu PNL și care în cele din urmă s-a văzut paralizat de un personaj care trimitea bezele  către  un partid alternativă, culmea nu la PSD, ci la PNL!!! În timp ce PNL  a decontat toată nemulțumirea oamenilor în raport cu guvernul "9 luni"... 

Scor rușinor la București

Acum PNL după fuziunea cu PDL, nu avea voie chiar și stând degeaba să nu depășească 30 la sută...în schimb a pierdut lamentabil principalul bazin electoral Bucureștiul, cu un scor rușinos. Și toate acestea fără logică sau sens... a stat în opoziție, nu a făcut nimic dramatic negativ, nu a aruncat țara în aer și atunci de ce? 

PNL, ”animal anesteziat” în fața USR

Pentru că a decontat și decontează în continuare imaginea de SUSȚINĂTORI ai domnului Cioloș & Co... și pentru că s-a purtat ca un animal anesteziat la abator în fața USR care ba era lângă Cioloș, ba era Cioloș lângă ei . Ca-n povața cu "...știa tot satul, dar el nu aflase încă"...așa și PNL, orbit de dragostea pentru acel guvern a devenit orb în fața istoriei și aproape s-a sinucis politic. 

În ciuda unui curent cvasiunanim ca numai o noua forță  politică poate fi alternativa la PSD, eu spun că PNL este singura variantă cu bune și rele pe care democrația trebuie să se bazeze... alături de personalități și oameni care pot genera idei, soluții, nu doar să strige, să urle împotrivă. 

”Dacă faci aceeași greșeală a doua oară este vina ta”

Dacă PNL va fi atât de orb încât să-și dea din nou soarta pe mâna unor persoane care i-au paralizat deja și i-au adus în colaps înseamnă că își merită soarta. După ultimul congres din weekend constat că, nu vor repeta greșeala și încearcă să găsească resurse în interior și nu în Cioloș... sper că știu și dânșii acel proverb: dacă greșesc o dată este vina altuia... dacă faci aceeași greșeală a doua oară este vina ta. 

România are nevoie de partide  puternice și reformate, dar bine ancorate în istorie, nu de structuri oportuniste fără  ideologii și discurs politic, ci mai degrabă "servite" cu termen de expirare limitat și care pot îmbolnăvi societatea... 

Nu mor de grija PNL, ci de soarta României și a democrației românești și le dau răspunsul în acest fel și multelor coabitări care cred că vrem ca CNMR să devină un partid politic. Nu vrem și nu credem că soluția politică vine de la structuri noi doar pentru că-s noi, ci de la partide cu un trecut bun și rău, dar cu un trecut totuși...și nu de la paraziți sociali și politici nedezvoltați, dar care pot "suge" din capitalul politic sau electoral.... 

Notă: Titlul de homepage, intertitlurile și introducerea aparțin redacției. Titlul și textul aparțin autorului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel