Cum ar fi arătat America dacă naziştii şi japonezii ar fi câştigat Al Doilea Război Mondial

Foto: Business Insider
Foto: Business Insider

O producţie cinematografică prezintă o ficţiune care nu a devenit realitate: cum ar fi arătat America dacă naziştii şi japonezii ar fi câştigat cel De-al Doilea Război Mondial.

"The Man in The High Castle" se bazează pe romanul lui Philip K. Dick, care prezintă lumea anului 1962, după terminarea războiului.

America ar fi fost împărţită în două: Reich-ul Nazist de la Atlantic până la munţi, şi Statul Japonez - pe toată coasta Pacificului.

Episodul pilot începe cu un film de propagandă despre viaţa în America, conceput să arate cum pot ajunge americanii să accepte suzeranii nazişti.

"E o nouă zi", proclamă naratorul. "Soarele răsare la est. De-a lungul pământului nostru, bărbaţii şi femeile merg la muncă în fabrici şi ferme, având grijă de familiile lor. Toată lumea are o slujbă. Toată lumea cunoaşte rolul pe care îl joacă în menţinerea ţării noastre ca una puternică şi sigură. Aşadar le mulţumim astăzi bravilor noştri conducători, ştiind că suntem mai puternici şi mai mândri şi mai buni."

Doar sfârşitul acestui film face referinţă explicită la cucerirea nazistă:

"Da, e o nouă zi pe pământul nostru mândru, dar zilele noastre cele mai minunate încă ne pot aştepta. Sieg heil! [n.r. "Salut victorie!", salut nazist]"

Citește și: AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL, anunțat pe TWITTER de presa americană, prin conturi piratate


Aşa cum sugerează filmul de propagandă, viaţa în America nazistă/ japoneză nu e rea, chiar şi pe măsură ce suzeranii oprimă brutal orice formă de rezistenţă. Câştigătorii războiului - în special germanii, care au dezvoltat prima bombă atomică din lume - trăiesc într-o prosperitate tehnologică şi economică la fel de măreaţă ca cea prin care Statele Unite ale Americii au trecut în era postbelică din realitate.

New York sub ocupaţie nazistă:

San Francisco sub ocupaţie japoneză:

Controlul nazist ilustrat în serial este reflectat şi prin lipsa de umanitate cu care îi tratează pe cei supuşi. Într-o scenă, un voluntar al rezistenţei care conduce pentru prima dată prin ţară discută cu un ofiţer de poliţie nazist, care tocmai l-a ajutat să schimbe un cauciuc, când particule de cenuşă încep să cadă ca fulgii de zăpadă. "Ah, e spitalul", explică poliţistul. "Marţea îi ard pe invalizi, pe cei bolnavi terminal - trag statul în jos."

"Omul din castelul înalt", disponibil pentru clienţii Prime ai serviciului Amazon, are în prezent o clasificare de cinci stele în rândul utilizatorilor. Potrivit site-ului, o previzualizare a episodului pilot poate fi urmărită gratuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel