AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL, anunțat pe TWITTER de presa americană, prin conturi piratate

Conturile de Twitter ale mai multor mass-media americane au fost sparte vineri de pirați cibernetici, care au publicat mesaje false, conform cărora Papa Francisc a anunțat declanșarea celui de-al treilea război mondial sau incidente armate între Statele Unite și China.

Contul agenției de presă United Press International (UPI) a informat că Papa a afirmat că "al treilea război mondial a început", în vreme ce cotidianul New York Post a scris pe contul său, printre altele, că portavionul USS George Washington a căzut țintă rachetelor chineze.

Un oficial al Pentagonului a ținut să precizeze că mesajul referitor la ostilitățile cu China este "eronat", informează Agerpres.

Ulterior, mesajele au fost șterse de pe Twitter.

Ziarul, proprietate a grupului News Corp condus de Rupert Murdoch, a precizat: "Contul nostru de pe Twitter a fost piratat pentru scurtă vreme, iar în prezent desfășurăm o anchetă".

Alte mesaje false au anunțat convocarea de către președinta Rezervei Federale (Fed), Janet Yellen, a unei reuniuni de urgență, pentru a fixa o dobândă de referință negativă. Potrivit unui altui mesaj, patronul Bank of America a lansat un apel la calm, dând asigurări că o astfel de acțiune a Fed nu va avea impact asupra conturilor de economii.

Vezi și: Contul Twitter al Comandamentului central al SUA, atacat de hackerii ISIS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel