Cum a reușit un șofer român de camion să facă plinul de 262 de ori și să nu plătească niciodată

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un șofer român de camion a reușit să facă plinul de peste 250 de ori fără să plătească vreodată.

Autorităţile din Belgia au arestat şi condamnat la închidoare un român în vârstă de 51 de ani pentru fraudă la scară largă cu carduri de combustibil folosind echipamente de skimming la terminalele de plată de la benzinăriile din toată ţara. Şoferul român a reuşit să facă plinul cu combustibil de 262 de ori, fără să achite vreodată, iar apoi vindea motorina altor şoferi care plăteau 0,8 euro pe litru, relatează cotidianul Nieuws Blad.

În data de 4 februarie 2020, un angajat al unei benzinării din Meer (Hoogstraten) a anunţat poliţia după ce a observat că un şofer de TIR are echipamente de skimming, potrivit ph-online.ro.

Echipamentul de skimming a permis ca datele de pe cardurile de combustibil să fie copiate şi transferate pe alte carduri. Mai precis, acest echipament reprezintă o placă de metal neagră, cu o baterie şi un orificiu prin care o cameră putea filma, era ataşată la terminalul de plată al benzinăriei.

Cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere ale benzinăriei din Meer, anchetatorii au ajuns la Barbaros Y., de 51 de ani şi Mihai S., de 41 de ani, ambii din România. Anchetatorii au descoperit că cei doi bărbaţi au instalat echipamentul la terminalul de plată cu o seară înainte. 

Informații despre fraudă au fost găsite în România

În urma unui ordin european de anchetă, poliţia a percheziţionat locuinţa lui Y. în România, pe 23 noiembrie 2021. Inspectorii au găsit acolo echipamente de skimming şi date de card de combustibil, împreună cu un hard disk care conţinea fotografii cu codurile introduse.

Cercetările ulterioare au scos la iveală că inculpaţii au alimentat cantităţi mari de combustibil între 2015 şi 2020, prin fraudă informatică. Potrivit instanţei, combustibilul era destinat în principal şoferilor de camion turci şi iranieni, care plăteau în schimb 0,8 euro pe litru.

Fraudele au fost realizate în benzinării din Hoogstraten, Anvers, Herentals, Rumst, Schoten, Wommelgem, Zwijndrecht, Melsele, Temse, Kallo, Tessenderlo, Lokeren, Wetteren, Beernem şi Veurne. „Inculpaţii au încercat să câştige bani rapid şi uşor, în detrimentul companiilor păgubite, printr-o metodă sofisticată.", a decis instanţa din Turnhout.

Barbaros Y. a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 8.000 de euro. Potrivit instanţei, acesta a fost implicat în 262 de realimentări cu carduri de combustibil copiate sau clonate. Mihai S. a fost responsabil în principal de amplasarea echipamentelor, dar participarea lui a fost mai mică.

A fost condamnat la treizeci de luni de închisoare şi o amendă de 4.000 de euro. Inculpaţii trebuie să plătească o despăgubire totală de peste 60.000 de euro către firmele afectate de cardurile de combustibil copiate, conform Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel