Croaţia-Danemarca, în optimi la CM 2018. Avancronica meciului

Fotbal - CM 2018, vă prezentăm avancronica meciului Croaţia - Danemarca, din optimile Cupei Mondiale.

Croaţia, care a câştigat toate meciurile din grupă, este favorită în întâlnirea cu Danemarca, programată duminică, de la ora 21,00 (ora României), la Nijnîi Novgorod (TVR 1, TVR HD), în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Meciul se va juca pe acelaşi stadion pe care croaţii au surclasat vicecampioana mondială Argentina cu 3-0, impresionând lumea fotbalului. Vatreni, conduşi de Luka Modric, au câştigat şi meciurile cu Nigeria şi Islanda şi acum visează la egalarea celei mai bune performanţe din istoria echipei Croaţiei, bronzul de la CM 1998.

Evoluţiile sclipitoare ale lui Modric şi Rakitic au fost completate în Rusia de prestaţii solide ale tinerei generaţii, reprezentată de Ante Rebic, Mateo Kovacic şi Marcelo Brozovic.

Croaţia nu mai trecuse de grupe la Cupa Mondială din 1998, fiind eliminată în 2002, 2006 şi 2014. Echipa antrenată de Zlatko Dalic a marcat în ultimele sale şapte partide de la Cupa Mondială, un record pentru Vatreni, iar Modric îl va egala pe Darijo Srna (18 meciuri) la capitolul partide jucate la turnee finale, Cupa Mondială şi EURO.

Danemarca, fosta adversară a României în preliminarii (0-0 şi 1-1), puţin băgată în seamă, a ajuns la 18 meciuri consecutive fără înfrângere (9 victorii, 9 egaluri). Şi echipa daneză vizează egalarea celei mai bune performanţe a sa la un Mondial, sfertul de finală jucat în 1998, când a fost stopată de Brazilia. Norvegianul Aage Hareide a promis un joc mai ofensiv în optimi, după ce echipa sa, care a marcat doar de două ori în grupă, a fost fluierată, alături de formaţia Franţei, la ultimul meci, plictisitorul joc care a asigurat accederea în optimi pentru ambele selecţionate.

Danezii se bazează pe creativul conducător de joc Christian Eriksen, fotbalistul care a alergat cel mai mult până acum la acest turneu final, 36 km. În echipă va reveni probabil şi Yussuf Poulsen, după ce a fost suspendat pentru meciul cu Franţa. Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori, fiecare având câte două victorii.

Meciul numărul 20

Ultimul duel a avut loc în 2004, când danezii s-au impus cu 2-1 într-un meci amical. Pentru ambele echipe va fi meciul cu numărul 20 la Cupa Mondială, croaţii având un bilanţ de 10 victorii, 2 egaluri, 7 înfrângeri, în timp ce danezii au un palmares de 9 victorii, 4 egaluri, 6 eşecuri.

Câştigătoarea dintre cele două va înfrunta Spania sau Rusia în sferturile de finală.

Echipele probabile pentru partide de pe stadionul din Nijnîi Novgorod (capacitate de 43.319 locuri):

Croaţia: Danijel Subasic - Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic - Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic - Ante Rebic, Luka Modric, Ivan Perisic - Mario Mandzukic. Selecţioner: Zlatko Dalic.
Danemarca: Kasper Schmeichel - Henrik Dalsgaard, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen - Lasse Schoene, Thomas Delaney - Yussuf Yurary Poulsen, Christian Eriksen, Pione Sisto - Nicolai Jorgensen. Selecţioner: Aage Hareide. Arbitru: Nestor Pitana (Argentina).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel