EXCLUSIV  USR renunță la anticipate? Moșteanu: Dacă nu rezolvă problema, să le lăsăm deoparte!

Ionuț Moșteanu, deputat USR, este de părere că ar trebui să se renunțe la alegerile anticipate dacă nu se rezolvă potențiala criză de sănătate publică. 

Ionuț Moșteanu a reacționat în exclusivitate pentru DC News după ce liderul USR, Dan Barna, a cerut instalarea Guvernului Cîţu pentru stoparea crizei politice, în contextul creşterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. 

”Declarația lui Dan Barna spune că trebuie să ne uităm foarte atent în zilele care urmează la această potențială criză de sănătate publică. Iată că un nou caz de coronavirus a mai fost anunțat. Trebuie să înțelegem în primul rând de la Guvern și de la Ministerul Sănătății care e planul și ce se întâmplă și asta trebuie să fie pe agenda politică a tuturor partidelor săptămâna viitoare, prioritatea numărul unu pentru că sănătatea este lucrul cel mai important lucru pentru toți românii.", a declarat deputatul. 

Discuții între toate partidele parlamentare

"Până acum am văzut niște calcule politice ale celor două partide mari, PNL și PSD, care tot vorbesc despre cum să așeze mai bine niște alegeri de anticipate cu niște locale, care înainte, care după, la o săptămână sau în aceeași zi și așa mai departe. Aceste calcule politicianiste trebuie să se oprească și să avem o discuție serioasă între toate partidele parlamentare. O discuție a cărei obiectiv principal să fie această potențială criză de sănătate publică și să vedem ce trebuie de făcut în sensul acesta. Orice altceva cade în plan secund în momentul acesta. După discuțiile cu toate celelalte partide, până joi, vom stabili ceea ce e mai bine de făcut. Nu spun că vom vota sau nu vom vota Guvernul”, a precizat Ionuț Moșteanu pentru DC News.

Scenariul privind anticipatele

”Scenariul anticipatelor este încă pe masă, dar sănătatea publică trebuie să fie pe primul plan. Dacă alegerile anticipate nu rezolvă această problemă atunci trebuie să le lăsăm deoparte și trebuie să discutăm cu toții care sunt soluțile. Ne uităm din nou la PNL și PSD făcând calcule, criza asta a venit peste noi și este cazul să avem o discuție serioasă dacă un Guvern cu puteri depline ajută mai mult în perioada următoare. Cel puțin eu cred că ajută. Urmează să discutăm și o decizie vom lua până joi”, a completat Ionuț Moșteanu, în exclusivitate pentru DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel