Cristiano Ronaldo, proces de fraudă fiscală. Obligat să se prezinte

Ronaldo
Ronaldo

Cristiano Ronaldo este aşteptat marţi la Madrid pentru procesul de fraudă fiscală.

Cristiano Ronaldo, jucătorul celor de la Juventus Torino, este aşteptat marţi în faţa unui tribunal din Madrid, care îl va condamna la plata unei penalităţi de 18,8 milioane euro pentru fraudă fiscală, relatează AFP. Tribunalul madrilen i-a refuzat atacantului lui Juventus cererea de a fi audiat prin videoconferinţă, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al curţii spaniole.

Ronaldo, fost jucător la Real Madrid până vara trecută, va primi pe lângă amendă şi o condamnare de doi ani de închisoare. În Spania, nu sunt executabile sentinţele în cuantum de până la doi ani în cazul persoanelor fără antecedente judiciare. Jucătorul portughez de 33 ani a acceptat această înţelegere cu fiscul spaniol, pentru că în caz contrar risca o amendă mai mare, de 28 milioane de euro şi o sentinţă de trei ani şi jumătate, pe care ar fi trebuit să o efectueze.

Cvintuplul câştigător al Balonului de Aur a fost acuzat că a utilizat mai multe firme paravan din Insulele Virgine şi Irlanda, cu impozite scăzute, pentru a evita să-şi plătească taxele în Spania. Marele rival al portughezului, Lionel Messi, a fost şi el condamnat pentru fraudă fiscală în 2016, fiind nevoit să plătească o amendă de 2 milioane euro şi primind o sentinţă de 21 de luni de închisoare, comutată apoi într-o amendă de 252.000 euro.

Citește și:

Ronaldo, primul trofeu cucerit cu Juventus Torino

Dumitru Dragomir, condamnare cu executare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel