COVID la CFR Cluj. Dr. Virgil Musta: A fost o greşeală...

Dr. Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a anunţat că testele COVID ale fotbaliştilor de la CFR Cluj ar fi putut fi greşite. 

"Este o situație inedită și interesantă. Mi-e foarte greu să spun exact, pentru că, teoretic, se poate ca testele pozitive sau cele negative să fie fals pozitive sau fals negative din mai multe motive. Poate fi tehnica care s-a folosit sau poate inadecvențe în martorul care s-a luat în considerare când s-au făcut testele. Probabil deficiențe în procedura efectuării testelor. Pot exista și alte cauze pe care aș prefera să nu le comentez. Am avut și noi o situație în Timișoara, la Spitalul Odobescu, când s-au născut în aceeași perioadă nouă copii. Aceștia au fost testați pozitiv la COVID-19. Deoarece se știe că nu se transmite virusul de la mamă la făt am fost contrariat, am repetat testul și am contestat că tehnica folosită nu a fost cea corespunzătoare și au ieșit fals pozitive.

Din punct de vedere medical există riscul ca testele să nu aibă sensibilitate 100%, dar asta nu se întâmplă la 10 persoane în același timp. Cel mai probabil a fost o greșeală în efectuarea testului.

Depinde și de performanța echipamentelor care efectuează investigația de laborator, dar aș prefera să nu intru în subiect, pentru că, după, toată lumea ar găsi o modalitate de a fenta testul", a declarat Virgil Musta, la Digi Sport Special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel