Constantin Niță: Promovarea politică a tehnocraților – Airbus România vs. IAR Ghimbav

Constantin Niță, fostul munistru al Economiei din Guvernul Ponta, într-o postare pe blog scrie despre dezamăgirea faptului că la inaugurarea unri  investiții  inițiată și promovată de Victor Ponta și de domnia sa, actualii guvernanți nu au dorit ca aceștia să fie invitați.  

Azi, premierul Dacian Cioloș participă împreună cu președintele Franței, Francois Hollande, la inaugurarea fabricii de elicoptere Airbus România de la Ghimbav.

Chiar dacă va suna a "laudă de sine" țin să precizez faptul că acest proiect a fost inițiat și susținut de fostul prim-ministru, Victor Ponta, și de mine în calitate de ministru al Economiei. În ciuda acestui lucru și ignorând uzanțele protocolare, nu am fost invitați la eveniment.

Să înțeleg că reprezentanții Guvernului tehnocrat nu doresc să se asocieze cu politicienii?! Nu au însă nicio problemă în a beneficia de roadele muncii acestora. Ba mai mult, nu au nicio problemă în a-și construi viitoarea imagine politică pe realizările partidelor care au fost la guvernare înainte. Adevărul este că nici nu au altă soluție. Ei nu au făcut nimic în mandatul lor. Nu au continuat proiectele lăsate de PSD și nici nu au început altele noi. Numai pe parte de energie și economie, de care m-am ocupat, am constatat cu toții că orice acțiune de listare a fost stopată, discuțiile cu chinezii înaintează cu viteza melcului etc.

S-a produs însă o schimbare de atitudine față de politicieni atât a unor membri din Guvernul tehnocrat, cât și a președintelui Iohannis. Au reevaluat partidele politice și necesitatea ca România să fie condusă de un Guvern politic, de oameni care să-și asume responsabilitatea.

[citeste si]

O atitudine normală, tipică politicienilor (ca să fiu și autoironic), în pragul alegerilor electorale.

Lăsând ironiile la o parte, Guvernul actual trebuie să gestioneze cu mult mai mare atenție investițiile de la Ghimbav. Pe de o parte, mass media a ridicat semne de întrebare privind contractul pentru care a venit președintele Hollande în România (rațiunea economică) – http://www.bursa.ro/companii-afaceri/de-ce-vine-presedintele-hollande-in-romania-airbus-helicopters-vrea-sa-ne-vanda-10-elicoptere-pen...&articol=306866.html

Lucrul care ar trebui să ne preocupe mai mult este însă relația pe care Airbus o are cu IAR Ghimbav. Așa cum am prezentat cu ceva timp în urmă – https://constantinnita.wordpress.com/2016/07/06/intrebare-pentru-dl-ministru-al-economiei-romania-este-sau-nu-partenera-in-proiectul-de-la-iar-ghimbav/ – compania franceză tinde să nu respecte înțelegerea inițială cu IAR. Este nevoie să fie clarificate lucrurile pentru un parteneriat benefic de ambele părți.

În final, de un lucru i-aș sfătui să țină cont pe actualii tehnocrați, viitori politicieni – este posibil ca aceste acțiuni de imagine, în care sunt implicați oficiali străini, să le aducă probleme cu justiția la un moment dat. Ele pot fi încadrate ușor la avantaje de imagine electorală... mai ales înaintea campaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel