CONGRES PMP. Elena Udrea se bate cu Daniel Funeriu pentru şefia PMP. Adrian Rădulescu s-a retras

Primul congres al Partidului Mișcarea Populară (PMP), la care va fi aleasă conducerea formațiunii, are loc sâmbăta, la Palatul Parlamentului, la reuniune fiind așteptată participarea a aproximativ 1.200 de delegați ai organizațiilor PMP din țară și din diaspora.

Delegaţii la Congresul PMP, care se va desfăşura la Palatul Parlamentului, vor alegere preşedintele partidului, opt vicepreşedinţi, opt secretari executivi, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi.

Elena Udrea Şi Daniel Funeriu vor candida doar pentru funcţia de preşedinte al partidului, în timp ce ceilalţi competitori vor mai candida şi pentru alte funcţii. Astfel, Adrian Papahagi va candida şi pentru un post de vicepreşedinte pe strategii şi relaţii politice, iar Gelu Vişan pentru o funcţie de secretar general adjunct.

Concurenţă mai mare, cinci pe un loc, este la funcţia de vicepreşedinte pentru strategii şi relaţii politice, post la care aspiră Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ştefan Vlaston, Radu Mihai Cristescu şi Iulia Mirescu.

VEZI ȘI: Adrian Papahagi s-a răzgândit. După DEMISIA din PMP, candidează la șefie

Pentru un post de vicepreşedinte pentru relaţiile cu mediul de afaceri vor candida Florin Secară, Marian Berdan şi Gunter Erich Wotsch.

CONGRES PMP. Mai candidează pentru funcţiile de vicepreşedinte pentru politici publice - Marin Anton, vicepreşedinte pentru resurse umane - Nicolae Ivăşchescu, vicepreşedinte pentru comunicare şi imagine - Florian Dumitru Staicu, vicepreşedinte pentru administraţie publică - Gabriel Berca, vicepreşedinte pentru relaţia cu societatea civilă - Petru Movilă, vicepreşedinte pentru relaţii internaţionale - Cristian Preda.

Preşedintele interimar al PMP, Eugen Tomac, va candida pentru funcţia de vicepreşedinte pentru românii de pretutindeni.

Pentru funcţia de secretar general al partidului va candida Cristian Petrescu, iar pentru cele două posturi de secretar general adjunct - Gelu Vişan şi Sergiu Ionuţ Diacomatu.

VEZI ȘI: SONDAJ: Cine e favorit să fie ales președinte al PMP. Surpriză - al doilea favorit nu candidează

CONGRES PMP. Vasile Gherasim şi Corina Gheorghe vor candida pentru postul de secretar executiv pentru strategii politice. Pentru celelalte funcţii de secretar executiv Cătălin Cristache (resurse umane), Mihai Rogojan (comunicare imagine), Claudiu Iorga Palaz (administraţie publică), Florin Gheorghe (mediu de afaceri şi patronate), Mihaela Stoica (relaţia cu societatea civilă), Dan-Radu Zătreanu (românii de pretutindeni), Valerian Vreme (relaţii internaţionale).

În cazul în care sunt mai mulţi candidaţi pe un post, va câştiga cel care va obţine majoritatea absolută de voturi, în caz contrar primii doi clasaţi intrând în turul al doilea.

Adrian Rădulescu s-a retras din cursa pentru șefia PMP și o susține pe Elena Udrea

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Dâmbovița, Adrian Rădulescu, și-a anunțat retragerea din cursa pentru șefia PMP, formațiune care își alege conducerea în cadrul primului Congres.

CONGRES PMP. Președintele PMP Dâmbovița și-a declarat, în schimb, susținerea pentru candidatura Elenei Udrea și proiectul ei pentru partid și pentru România.

VEZI ȘI: Un nou PARTID se va înființa: "Uitați de PMP, PNL, PSD, PCR, PDL!"

"Sunt om de echipă și am suficientă experiență politică încât să înțeleg ce drum trebuie să urmeze Mișcarea Populară pentru a deveni principalul partid de centru-dreapta din România. Avem nevoie de un lider autentic, care să adune oamenii în jurul lui, gata să muncească 24 de ore pe zi dacă este nevoie, care să se lupte cu adversarii politici și să fie și carismatic. De aceea, cred că soluția este Elena Udrea. M-am înscris primul în această competiție, înainte ca ea să se înscrie, așa că acum am decis să mă retrag și să îi acord Elenei Udrea suștinerea mea", a declarat Adrian Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel