Conducerile PNL și PDL se reunesc

Crin Antonescu, Vasile Blaga
Crin Antonescu, Vasile Blaga

Miercuri se iau decizii în PNL și PDL. Crin Antonescu și Vasile Blaga își stabilesc obiectivele, după alegerile europarlamentare 2014. 

Președintele PNL, Crin Antonescu, și președintele PDL, Vasile Blaga, au anunțat, marți, că miercuri se iau decizii în partide.

Crin Antonescu a scris, pe Facebook-ul său: "Mâine (n.r. miercuri) ne reunim din nou în forul Delegației Permanente pentru a discuta despre convocarea unui Congres Extraordinar al Partidului Național Liberal. Vom stabili cu această ocazie data la care va fi convocat Congresul, ordinea de zi etc. Toate chestiunile legate de organizarea congresului nu îmi aparțin sau nu ne aparțin, ci vor fi gestionate de o echipă care va fi formată, în principiu, din președinții cu rezultatele cele mai bune, o echipă care va fi desemnată de Delegația Permanentă. Noi, eu și ceilalți membri ai BPN, rămânem să exercităm funcțiile pe care le deținem până la Congres, din punct de vedere oficial și administrativ". 

VEZI mai mult: Antonescu: Băsescu a făcut o mișcare spectaculoasă

Întâlnirea vine după ce conducerea PNL și-a dat demisia luni, ca urmare a neatingerii obiectivului propus la alegerile europarlamentare — peste 20%. Potrivit BEC, PNL a obținut 15% la euroscrutinul de duminică.

Vasile Blaga a explicat: "Nu am contribuit niciodată la disiparea forțelor de dreapta. De aceea, am ajuns la concluzia că trebuie să avem discuții cu PNL, PNL și PDL fiind principalele forțe de dreapta din România". 

VEZI mai mult: Antonescu, către Ponta: Ești prost!

"De mai multe luni spun că va fi nevoie pe termen mediu sau lung de un singur partid mare de centru-dreapta care să se opună...", a punctat Vasile Blaga, adăugând însă că lucrurile sunt foarte complicate când discuți de structura a două partide foarte puternice.

Potrivit președintelui PDL, discuțiile vor viza întregul ciclu electoral- "Nu ne mărginim la alegerile prezidențiale, avem alegeri generale în 2016 și partidele trebuie să ajungă la astfel de discuții serioase, cinstite, între ele". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel