Comisia Europeană cere UEFA să mute finala EURO 2020 de la Londra

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Comisia Europeană, prin vocea vicepreşedintelui Margaritis Schinas, cere UEFA să ia în calcul mutarea finalei EURO 2020 de la Londra. 

Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a opinat că Uniunea europeană de fotbal (UEFA) trebuie să cântărească bine decizia de a organiza semifinalele şi finala turneului EURO 2020 pe stadionul Wembley, în timp ce Regatul Unit limitează deplasarea cetăţenilor săi din cauza pandemiei de coronavirus, transmite AFP.

Aceasta nu este o decizie pe care noi trebuie s-o luăm la Comisie. Ea aparţine UEFA. Dar vreau să-mi împărtăşesc îndoielile mele privind posibilitatea organizării semifinalelor şi a finalei EURO pe Wembley, într-un stadion plin, în timp ce Regatul Unit limitează deplasarea cetăţenilor săi către Uniunea Europeană din cauza creşterii numărului de contaminări, a declarat Margaritis Schinas în Parlamentul European de la Bruxelles, conform Agerpres.

Guvernul britanic, anunţ important: peste 60.000 de spectatori, permişi pe Wembley



Gândesc că UEFA ar face bine să analizeze cu grijă această decizia. Nu este o decizie nevinovată. Va trebui luată în cunoştinţă de cauză, a adăugat oficialul european, vicepreşedinte al Comisiei Europene privind promovarea modului de viaţă european. Ea supervizează şi coordonează activitatea mai multor comisari europeni, inclusiv a celui responsabil de sport.

Pe 22 iunie, guvernul britanic a anunţat că peste 60.000 de spectatori vor fi autorizaţi în tribunele arenei Wembley pentru semifinalele şi finala EURO 2020, în loc de 40.000, cifra iniţială, într-un stadion cu o capacitate maximă de 90.000 locuri.

Disputarea celor trei meciuri la Londra rămâne însă o decizie controversată. Săptămâna trecută, Mario Draghi, premierul Italiei, şi-a manifestat dorinţa ca finala EURO 2020 să nu aibă loc într-o ţară în care infecţiile sunt pe cale să crească rapid. 

Oficialii UEFA, posibil în carantină la Londra 

Miniştrii din Marea Britanie discută acum o propunere de scutire de carantină pentru oficialii UEFA şi FIFA, precum şi pentru politicienii, sponsorii şi reprezentanţii ai deţinătorilor de drepturi TV invitaţi, după cum scrie Daily Mail. În situaţia actuală, este necesară o izolare de zece zile pentru persoanele care sosesc în UK din ţări care se află pe lista galbenă sau pe cea roşie şi, pentru a înrăutăţi lucrurile, fiecare ţară reprezentată la turneul finlal al Campionatului European se află în prezent pe lista galbenă din Marea Britanie (în afară de Turcia, care se află pe lista roşie). Scutirea de carantină l-ar permite celor 2.500 de VIP-uri să asiste pe Wembley la meciurile din fazele eliminatorii, potrivit romaniatv.ro

Anglia s-a găsit într-o situaţie similară la finala Ligii Campionilor 2020-2021. UEFA a decis să mute ultimul act de la Istanbul după ce Turcia a fost plasată de Marea Britanie pe lista roşie a ţărilor afectate de pandemia de coronavirus, ceea ce înseamna că persoanele revenite de la Istanbul ar fi trebuit să intre în carantină. Anglia era favorită să găzduiască găzdui finala relocată după ce Manchester City şi Chelsea s-au calificat în ultimul act.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel