Cod portocaliu de ploi. Daniel Băluță, avertisment pentru cetățeni

Cod portocaliu de ploi
Cod portocaliu de ploi

Urmare a codului portocaliu de ploi pe care meterologii l-au instituit la nivelul Municipiului București, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a convocat întreaga echipă de intervenție în situații de urgență și a dispus o serie de măsuri menite să limiteze, cât de mult posibil, efectele căderii masive de apă.

În urma dispozițiilor edilului, la ora transmiterii acestei informări, echipe ale Primăriei Sectorului 4 și ale societății Veolia (concesionarul rețelei  de apă-canal din București) acționează pentru decolmatarea gurilor de canal blocate din zone ale sectorului precum – Bulevardul Metalurgiei, intersecția străzilor Șincai și Lânăriei, intersecția arterelor Vișasa și Tineretului sau Bulevardul Alexandru Obregia, în dreptul numărului 36A. Aceștia utilizează 5 motopompe pentru îndepărtarea apei,  5 perii pentru îndepărtarea depunerilor de noroi de pe carosabil și 5 mașini speciale de intervenție în situații precum cea de față, ale societății Veolia. Pentru moment, nu au fost raportate situații privind gospodării inundate ori alt fel de pagubă materială cauzată de ploaia abundentă.

Cei peste 100 de lucrători ai Primăriei Sectorului 4, însoțiți de 15 echipaje ale Poliției Locale a Sectorului 4 vor rămâne în dispozitiv și în următoarele ore pentru a finaliza lucrările de decolmatare a gurilor de canal blocate, precum și în timpul nopții, având în vedere faptul că Administrația Națională de Meteorologie tocmai a actualizat alerta meteo, iar potrivit ultimelor informații, Capitala rămâne sub cod galben de ploi până mâine seară, la orele 17.00.

„Rog cetățenii sectorului 4 să evite pe cât posibil circulația cu mijloacele personale de transport, mai ales în zonele în care echipele noastre sunt la lucru. Pentru orice fel de problemă s-ar putea ivi în perioada valabilității codurilor de vreme rea, echipele noastre de intervenție pot fi contactate la numărul unic de urgență în sectorul 4: 021. 9441”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel