CM 2018. Giganții fotbalului dau de pământ cu echipa Germaniei

Rusia 2018, semifinala
Rusia 2018, semifinala

Eşecul neaşteptat al campioanei mondiale Germania în faţa Mexicului (0-1), în meciul de debut la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, a stârnit critici aspre din partea foştilor campioni mondiali.

Paul Breitner, campion mondial cu RFG în 1974, a fost de părere că naţionala nu are un jucător care să rezolve problema când meciul devine dificil. Fiecare jucător aşteaptă o idee de la un coechipier, deşi ştie că nu va veni pentru că toţi ştiu că fiecare aşteaptă idei. A fost deprimant să vedem cât de neajutorată a fost echipa noastră şi cum nu a ştiut să desfacă o apărare, a declarat Breinner.  Fostul mijlocaş a criticat şi lipsa unui atacant care să pună probleme apărărilor adverse: Nu am nimic cu jocul lui Timo Werner, dar cu un fals nr. 9 nu poţi deveni campioană mondială. Când eşti condus, ai nevoie de un atacant care să ştie să se întoarcă, să se bată în mijlocul apărătorilor şi uneori să trimită mingea în plasă. Nu avem aşa ceva acum.

Lothar Matthaeus, care are cele mai multe selecţii la naţionala Germaniei, a scris în editorialul său din ziarul Bild: De mult timp nu am mai văzut o echipă a Germaniei aşa de slabă la un turneu mare. Campionul mondial din 1990 susţine că Marco Reus trebuie să joace mereu titular, după ce a intrat ca rezervă în partida cu Mexic. Matthaeus l-a criticat pe mijlocaşul Mesut Ozil, căruia îi reproşează absenţa vitezei şi a limbajului corporal. El a primit foarte mare libertate de la Joachim Loew, dar nu a dat nimic înapoi.

Fostul fundaş Thomas Berthold, campion mondial în 1990, a declarat la canalul ZDF: Per total, limbajul corporal a fost greşit. Am remarcat în particular că nimic nu a mers corect în zonele largi din spate. Philipp Lahm, căpitanul campioanei mondiale din 2014, a fost mai rezervat şi a opinat că selecţionerul Joachim Loew va şti cum să reacţioneze: Ei ştiu cum să digere înfrângerile. Totul este încă posibil. Un mic recul nu va face niciun rău şi poate strânge echipa la un loc şi mai mult.

Campioana mondială en titre, Germania, a fost învinsă surprinzător de selecţionata Mexicului cu scorul de 1-0 (1-0), duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. Golul mexicanilor a fost înscris de Hirving Lozano (min. 35). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel