Ciucă: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare și nu vom avea taxe noi

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Nicolae Ciucă a precizat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va fi modificat sistemul de impozitare și nu vor fi introduse taxe noi anul acesta.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că Ministerul Finanţelor va prezenta, în termen de două săptămâni, o analiză privind optimizarea mediului fiscal, precizând că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare.

'Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare. Nu vom avea taxe noi. Tot ceea ce avem de făcut în continuare este ca să găsim acele soluţii prin care să realizăm această optimizare fiscală. Nu putem să discutăm astăzi, aici, în cadrul în care am participat la o activitate împreună cu mediul de afaceri, de taxe care să vină peste noapte şi să impacteze cât se poate de negativ asupra planurilor de business', a afirmat premierul.

„În discuţiile pe care le-am avut în cadrul coaliţiei, ieri după-amiază, am stabilit ca la nivelul Ministerului Finanţelor să avem o analiză, care ulterior va fi discutată şi dezbătută cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu reprezentanţii întregului mediu asociativ şi vom căuta ca prin măsurile pe care le vom lua să asigurăm o optimizare a mediului fiscal. Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea. Odată ce la Ministerul Finanţelor se vor finaliza aceste analize şi se vor finaliza dezbaterile, vom anunţa şi măsurile. (...) Termenul de analiză a fost stabilit la două săptămâni, după care urmează dezbaterea”, a continuat șeful guvernului.

Nicolae Ciucă a mai spus că Guvernul va căuta să analizeze şi să ia măsuri astfel încât persoanele vulnerabile să fie protejate în continuare.

„Vom căuta în continuare, la nivelul Guvernului, să analizăm şi să facem tot ceea ce depinde de noi astfel încât să continuăm să protejăm persoanele vulnerabile şi, sigur, trebuie să ţinem cont de ceea ce înseamnă impactul pe care evoluţia inflaţiei îl are asupra vieţii cetăţenilor”, a arătat premierul.

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul acordarea unui nou tip de ajutor, la jumătatea acestui an, pentru salariaţii cu venitul minim pe economie, el a răspuns: „Poate fi o opţiune”.

În acelaşi context, premierul a precizat că o discuţie privind majorarea pensiilor în acest an poate avea loc după analiza datelor bugetare înregistrate la finele primului semestru. „În acest an putem să discutăm despre orice măsură după ce avem o analiză la finele primului semestru. Până atunci nu putem să discutăm despre aşa ceva”, a mai punctat Ciucă, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel