EXCLUSIV  Cîțu s-a RETRAS. Bulai: Dacă o făcea PSD, era SFÂȘIAT. Iohannis a avut o SURPRIZĂ

Sociologul Alfred Bulai a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, care vor fi, pentru PNL, consecinţele depunerii mandatului de către premierul desemnat Florin Cîţu, dar şi care sunt lucrurile la care ar trebui să ne aşteptăm în perioada imediat următoare. 

"Acum patru ani, teoretic tot din cauza dlui Orban, PNL a intrat într-o chestie inexplicabilă pentru public, când a avut patru candidaţi la primăria Bucureştiului. Şi nu era nicio criză atunci. Este o manevră absolut stupidă, din care PNL nu are nimic de câştigat. Doar faptul că dl Orban rămâne premier, dar se ştia oricum că are o înţelegere cu PSD să rămână premier, interimar sau nu. Oricum nu contează cum, pentru că era premier şi umbla cu banii. Nu ştim toate dedesubturile, dar este evident că acum se punea problema învestirii unui Guvern plin. Asta voiau românii, nu conta cine era premier. Pentru PNL, indiscutabil, chestiunea asta va fi extrem de păguboasă. 

Vom vedea şi care este poziţia dlui Iohannis în această manevră. Ar trebui să vedem în această seară dacă dl Iohannis este părtaş, cum spun unii, sau dacă a fost surprins, fiind o manevră în interiorul partidului a dlui Orban. Vom vedea ce va face dl Klaus Iohannis, dacă va merge pe o schemă pe care o sugerează unii în spaţiul public, adică să lase Guvernul aşa, lucru extrem de riscant pentru preşedinte, sau dacă va lua decizii. 

Există posibilitatea ca Klaus Iohannis să convoace consultări şi să propună un premier, pentru că mă îndoiesc că va lăsa un guvern provizoriu în situaţie de criză. Senzaţia mea este că noul premier va fi din afara PNL, pentru că va lua în calcul ca acel guvern să fie votat. Sunt convins că a avut o surpriză azi!", a declarat Alfred Bulai în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Anticipatele se îndepărtează. PNL dezamăgeşte propriul electorat

"Era clar că Guvernul Cîţu ar fi trecut azi, inclusiv cu votul unei bune părţi din PSD. Pentru PSD, a bloca Guvernul PSD era riscant, a doua zi picau sub 20 la sută. Îi sfâşiau ai lor, mai ales că este situaţia asta de criză, cu coronavirusul. În acest moment, există această formulă, în care nu avem nicio propunere de premier. Se vorbea până acum de anticipate, de cele două propuneri care să pice în Parlament, dar nu avem niciuna. Pentru că dacă te retragi, nu se ia în considerare că ai picat în Parlament. Dar PNL e campion la astfel de decizii şi trebuie să îşi revizuiască serios atitudinea. 

Aşa cum stau lucrurile, pare că tot ce s-a întâmplat în ultima vreme este făcut de PNL, nicidecum de PSD. Pentru că nu i-a pus nimeni piedici. Problema fundamentală este că PNL singur are comportamente ciudate, ceea ce duce la dezamăgirea propriului electorat", a mai spus sociologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel