EXCLUSIV  Cele mai multe accidente rutiere din 2022, în linie dreaptă. Care este motivul. Titi Aur: Credem că nu ni se poate întâmpla nimic

Fotografie de la JÉSHOOTS, Pexels
Fotografie de la JÉSHOOTS, Pexels

Titi Aur, multiplu campion naţional de raliuri, a explicat de ce şoferii români fac cele mai multe accidente pe şosele în linie dreaptă. Discuţia a plecat de la o statistică a Poliţiei Rutiere pentru anul 2022. 

În 2022, cele mai multe accidente rutiere au fost înregistrate pe şosele în linie dreaptă, 3134 de accidente, soldate cu 1129 de persoane decedate şi 2377 răniţi. Prin comparaţie, în intersecţii au avut loc doar 795 de accidente, în curbe 638, iar pe alte tipuri de drumuri 43 de accidente, din care au murit 33 de persoane. 

Întrebat de ce românii fac mai multe accidente în linie dreaptă, acolo unde este şi vizibilitate, şi nu în intersecţii, unde vin maşinile din toate direcţiile, Titi Aur a spus că "din nou, din lipsă de educaţie. Din nou din lipsă de înţelegere adevărată a deplasării cu maşina. Unde mă simt cel mai sigur? În linie dreaptă. 

Dacă mă simt sigur, în loc să mă deplasez în siguranţă, mă deplasez riscant. Exact aşa cum e cu drumul bun şi drumul accidentat. Pe drumul bun, pe asfalt lin, sunt mai multe accidente decât pe drumurile cu multe gropi. Multă lume spune că dacă am avea drumuri bune am avea accidente mai puţine, dar uite că nu e aşa. 

Deci în drumul drept ne simţim mai în siguranţă. Instinctiv, în curbă sau în intersecţii simţim un pericol, mergem mai încet, suntem mai atent. Pe drumul drept, bag piciorul în radiator, merg cât îmi permite maşina, cred că nu mi se poate întâmpla nimic. Mergând tare, când apare o situaţie specială, în sensul că cineva vine din faţă, nu îmi acordă un alt şofer prioritate, trebuie să evit un obstacol, intru pe acostament, nu ştiu să controlez un mic derapaj sau nu sunt atent, pur şi simplu, se pot întâmpla tragedii

Am mai spus-o şi o mai repet, cu cât avem mai multă experienţă, cu atât mai mult trebuie să fim traşi de mână, să avem ore, cursuri de protecţia muncii, să ştim că ni se poate întâmpla şi nouă. Iar statistica exact asta ne arată. Pe drumul drept ne simţim în siguranţă şi fix acolo sunt cele mai multe accidente". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel