Cel mai bătrân bărbat din lume dezvăluie secretul longevității: noroc, moderație și... cartofi prăjiți cu pește

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Englezul John Alfred Tinniswood, în vârstă de 111 ani, a fost confirmat drept cel mai bătrân bărbat din lume de către Guinness World Records.

Acesta preia titlul după decesul venezueleanului Juan Vicente Pérez, care a trecut în neființă la vârsta remarcabilă de 114 ani. Un alt pretendent la titlu, Gisaburo Sonobe din Japonia, a murit pe 31 martie la vârsta de 112 ani, relatează Associated Press.

Tinniswood s-a născut în Liverpool pe 26 august 1912, la câteva luni după scufundarea Titanicului. Noul deținător al recordului de longevitate a trăit două Războaie Mondiale, servind în cadrul Corpului de Salarizare al Armatei Britanice în Al Doilea Război Mondial.

Contabilul pensionar, acum străbunic, crede că secretul vieții sale lungi este moderația. El nu fumează niciodată, rar consumă alcool și nu urmează o dietă specială, cu excepția unui meniu săptămânal de cartofi prăjiți cu pește.

„Dacă bei prea mult, mănânci prea mult sau mergi prea mult – dacă exagerezi cu orice – vei avea de suferit în cele din urmă”, a declarat Tinniswood pentru Guinness World Records.

În cele din urmă, crede el, „este pur și simplu noroc. Fie trăiești mult, fie puțin, și nu poți face mare lucru în privința asta”.

Cea mai în vârstă femeie din lume, și totodată cea mai vârstnică persoană în viață, este Maria Branyas Morera din Spania, la vârsta de 117 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel