Ceai sau cafea? Băutura preferată a unei persoane poate spune multe despre caracterul său

Ceai sau cafea. Băutura preferată a unei persoane poate spune multe despre caracterul său. Sursa foto: freepik.com
Ceai sau cafea. Băutura preferată a unei persoane poate spune multe despre caracterul său. Sursa foto: freepik.com

Dimineața, o ceașcă cu băutura ta preferată este grozavă pentru a te înveseli și pentru a-ți da energie înainte de a începe o nouă zi.

Unele persoane preferă ceaiul, în timp ce altele aleg o ceașcă de cafea. Se dovedește că acest lucru nu este doar o chestiune de preferințe pur gustative.

Ținând cont de ceea ce preferă o persoană, ceai sau cafea, poți spune multe despre trăsăturile predominante ale personalității sale. Aceste 2 cele mai populare băuturi din lume concurează de mult între ele în ceea ce privește cererea, dar sunt alese nu doar după gust. Ce altceva se află în spatele unei astfel de alegeri? Iată șapte explicații!

Propriile gânduri ne pot, uneori, ucide. Cum putem scăpa de ele și să începem să trăim

1. Extravertiții preferă ceaiul. Potrivit unui sondaj realizat în SUA de OnePoll, extrovertiților le place ceaiul, în timp ce introvertiților beau cafea mai des. Cercetătorii au ajuns la concluzia că cofeina îi ajută pe introvertiți să funcționeze mai bine, iar extrovertiții funcționează mai bine într-o stare „decofeinizată”.

2. Amatorii de cafea sunt mai predispuși să își asume riscuri. Consumul frecvent de cafea este asociat cu căutarea de senzații tari, impulsivitatea și comportamentul de asumare a riscurilor. Iubitorii acestei băuturi  populare sunt mai predispuși să se angajeze în sporturi extreme și să caute des noi experiențe.

Legătura dintre caracterul unei persoane și culoarea sa preferată. Tu ce nuanțe alegi?

3. Iubitorii de ceai dorm mai bine. Se pare că cei care preferă ceaiul adorm repede. În același timp, băutorii de cafea sunt mai predispuși să experimenteze tulburări de somn.

4. Cei care preferă ceaiul tind să-l îndulcească. Ei adaugă adesea zahăr băutura lor preferată, iar iubitorii de cafea se bucură de gustul ei natural fără  să o îndulcească.

5. Potrivit statisticilor, iubitorii de cafea au mai multe șanse să aibă câini, drept animale de companie. În schimb cei care aleg ceaiul, au în casă o pisică.

Ce poți învață dintr-o relație toxică: 4 lecții importante

6. Persoanele care beau mai mult ceai prezintă sunt creative și, adesea, vin cu idei noi. Cu toate acestea, și consumatorii de cafea nu sunt mai prejos. Deși băutura lor preferată nu are un impact direct asupra creativității, ea îmbunătățește semnificativ abilitățile de rezolvare a problemelor.

7. Iubitorii de cafea se confruntă adesea cu stresul, dar nu cedează stărilor depresive. S-a descoperit că cei care consumă cafea au o incidență cu 32% mai mică de stări depresive față de cei care beau ceai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel