Ce poți învață dintr-o relație toxică: 4 lecții importante

Ce poți învață dintr-o relație toxică, 4 lecții importante. Sursa foto: freepik.com
Ce poți învață dintr-o relație toxică, 4 lecții importante. Sursa foto: freepik.com

Ideea de a fi recunoscător pentru o relație toxică pare ciudată. Cu toate acestea, din orice situații dificile pot fi învățate lecții importante, care te vor ajuta să construiești un viitor mai fericit.

Când problemele trec, te poți concentra pe ceea ce ai reușit să înveți, iar experiența acumulată nu mai pare atât de dureroasă. Îți împărtășim 4 lecții importante pe care le poți învăța dintr-o relație toxică.

1. Găsește-ți rezervele interioare. Cel mai adesea, o persoană care se află într-o relație toxică se blochează și nu poate înțelege bine ce se întâmplă. Predomină emoțiile negative și regretul pentru resursele financiare care au fost investite în această relație. Unii înțeleg că vă vor putea face față unei situații neplăcute doar atunci când partenerul începe să-i trateze din ce în ce mai rău 

Când reușești să conștientizezi adevărul și să recunoști că ești neputincioși să schimbi situația, înțelegi că de fapt ai puterea de a te elibera. Acest lucru este foarte important și de neprețuit nu doar în relațiile romantice, ci și în alte aspecte ale vieții, cum ar fi locul de muncă.

De ce se despart cuplurile? Cele mai frecvente șase motive, dezvăluite de psihologi

2.  Recapătă independența. Chiar și comportamentul adulților este  ghidat nu de argumentele rațiunii, ci de sfera emoțională, care poate fi foarte instabilă. Percepția negativă asupra lumii este influențată de circumstanțele dificile ale vieții, dependența de unele substanțe ilegale, dependența financiară, emoțională și chiar fizică de un partener. Toți acești factori sunt principalii factori care alimentează violența.

Într-un astfel de mediu, mulți încep să se simtă slabi și li se pare că și-au pierdut complet capacitatea de a fi independenți. Când devii independent, nimeni nu va putea să se mai poarte urât.

Cearta cu persoana iubită poate fi evitată. Șapte reguli, care îți vin în ajutor

 3. Fii atent la semnele de avertizare. După o relație toxică, o persoană poate identifica instantaneu semnale subtile de alarmă. Aceste sfaturi te vor ajută să nu repeți aceleași greșeli și să nu alegi un nou partener cu exact aceleași caracteristici de personalitate și comportament ca și precedentul, care ți-a provocat atât de multă durere. De asemenea, atunci când îți asculți intuiția, iei decizii mai bune.

Gelozie dusă la extrem. O femeie i-a interzis soțului său să iasă din casă sau să lucreze, de frică să nu i-l fure cineva. "Este foarte chipeș"

4. Iartă. Iertarea este cel mai mare act de eliberare. Iertăm nu pentru că vrem să uităm, ci pentru că vrem să ne eliberăm de cătușele trecutului. Iertarea nu este un semn de slăbiciune, ci o putere incredibilă. 

Persoanele care cedează urii și răzbunării cred că doar cei slabi iartă. Ele nu realizează că devin astfel prizonierii propriei lor toxicități. Cu cât menții mai mult o stare de ură, cu atât rămâi  mai atașat de trecut. A ieși dintr-o relație toxică înseamnă a te ierta în ciuda durerii.

Ierți nu doar pentru a renunța la sentimentele de vinovăție, ci și pentru a întrerupe conexiunea energetică cu o altă persoană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel