Ce se mănâncă în ziua de Crăciun la Buckingham Palace

foto: Wiki Commons
foto: Wiki Commons

Iată ce bunătăți se prepară la Palatul Buckingham pentru masa de Crăciun!

Familia regală britanică adoră să sărbătorească Crăciunul într-un mod cu adevărat inedit, întrucât festivitățile culinare din reședința regală nu sunt niciodată doar un simplu obicei. Darren McGrady, fost bucătar regal care a slujit cu mândrie la curtea Reginei Elisabeta a II-a încă de pe vremea când trăia Prințesa Diana, a fost responsabil de pregătirea mesei festive de Crăciun șapte ani la rând.

Cu o experiență vastă în arte culinare regale, McGrady a adus rafinament și talent în prepararea bucatelor festive pentru a celebra această zi specială. Masa festivă de Crăciun a Familiei Regale britanice nu este doar un prilej de a mânca, ci și o oportunitate de a experimenta arome excepționale și preparate sofisticate. Fiecare detaliu al meniului regal este gândit cu atenție, iar ingredientele folosite sunt alese cu grijă pentru a asigura o experiență culinară de neuitat. McGrady, cu pasiunea și cunoștințele sale, a adus la viață tradițiile festive ale familiei regale prin preparate care îmbină eleganța cu savoarea.

Ce se mănâncă de Crăciun

În dimineața zilei de sărbătoare, bărbații și femeile din familie mănâncă, de fapt, separat. Potrivit lui Darren, bărbaților li se servește un mic dejun englezesc complet, care include ouă, slănină, ciuperci, pește afumat și rinichi la grătar. Cu toate acestea, se spune că doamnele din casă se bucură de un mic dejun ușor cu „fructe tăiate, o jumătate de grapefruit, pâine prăjită și cafea, toate livrate în camerele lor”. Apoi, în mod tradițional, familia merge șa biserică înainte de a se întoarce la prânz. „A fost aceeași masă în fiecare an”, a spus Darren publicației Hello Magazine.

"Nu făceau șuncă sau altceva, doar curcani tradiționali. Am făcut trei curcani pentru Regina și familia ei în sufrageria regală, unul pentru creșa copiilor și apoi mai mulți pentru cei aproximativ 100 de angajați, așa că toată lumea a avut un prânz de Crăciun. Cina includea „curcan, diferite umpluturi – salvie și ceapă, castane – și garniturile tradiționale precum cartofi prăjiți, piure de cartofi, păstârnac și varză de Bruxelles”, a adăugat Darren, iar apoi urma budinca de Crăciun pentru desert. „Budinca era turnată în vase, stropită cu lichior și apoi ispravnicul palatului o ducea, în flăcări, în sala de mese regală”, a spus Darren. „Era totul atât de tradițional!” a mai spus bucătarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel