Câștigătorii Festivalului Național de Teatru INDEPENDENT

Festivalul Național de Teatru Independent și-a desemnat câștigătorii. Premiul cel mare al primei ediții a fost câștigat de un teatru din Iași. Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, din București, a declarat pentru DeCe News că spectacolul Dreaming Romania a fost într-adevăr remarcabil, dar toate trupele care au participat la festival sunt deosebit de bune.

”Am fost impresionat în primul rând de anvergura mișcării ”Independenților”, ne-a spus George Ivașcu. "S-au jucat câte 2-3 spectacole diferite pe zi, în zece locații, cu trupe ale unor teatre din toată țara, ceea ce arată forța acestor instituții culturale. Toți câștigătorii premiilor vor primi finanțare de la Primăria Sectorului 3, prin Centrul Cultural Casa Artelor, pentru a pune în scenă, în București, o producție proprie. Posibilitatea de a juca în Capitală, pe scena din sectorul 3, i-a motivat foarte tare pe actori. Finanțarea unui nou spectacol înseamnă mult pentru trupele independente, iar să poată veni să joace în București este o deschidere foarte mare pentru tineri, o punere în valoare a talentului și creativității lor”, a mai punctat George Ivașcu.

Iata castigatorii: 1. Teatru FIX a câștigat premiul cel mare al primei ediții a Festivalului național de Teatru INDEPENDENT cu spectacolul "Dreaming Romania".
2. Producătorii Festivalului național de Teatru INDEPENDENT - Centrul Cultural Casa Artelor și Fundația Godot au acordat Premiul Producătorilor. Acesta a fost adjudecat de Auăleu Teatru.
3. Premiul pentru cea mai bună regie a fost adjudecat de Sânziana Stoican cu "Ce zile frumoase" by Asociația UNTEATRU.
4. Cătălin Babliuc a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal cu rolul din "Bullets over Lipscani" by Fundația Calea Victoriei 2007.
5. Sabrina Iaschevici a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal cu rolul din "Ce zile frumoase" by Asociația UNTEATRU.
6. Cei cinci membrii ai juriului - Sanda Manu, Alice Barb, Mihaela Sirbu, Radu Afrim și Marian Râlea - au acordat și trei premii speciale: Lucia Marneanu cu "10 studii de iubire cu "i" mic" by Ground Floor Group Cluj; Christine Cizmas pentru rolul "Veta" din "O noapte furtunoasă" by Aualeu Teatru Timișoara. Premiul onorific a fost acordat doamnei Cătălina Buzoianu pentru implicarea în fenomenul de teatru independent.
7. Ilinca Manolache a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar cu "7 dintr-o lovitură" by Teatrul nu e o clădire.
8. Conrad Mericoffer a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar cu "Dontcrybaby" by Compagnie 28 & Teatrul Luni de la Green Hours.
9. Renumitul regizor de teatru și directorul festivalului "undergroundzero" Paul Bargetto l-a însărcinat pe Daniel Popa, Directorul Artistic al Festivalului național de Teatru INDEPENDENT, să aleagă piesa care întruchipează cel mai bine spiritul independent. Doctorul a ales: "Circus Mundi" by Auăleu Teatru a câștigat "Independent Spirit Award". Astfel, spectacolul este invitat în cadrul ediției 2014 a festivalului "undergroundzero" din New York.
10. Valentin Vărlan a câștigat premiul pentru scenografie cu spectacolul "Ce zile frumoase" by Asociația UNTEATRU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel