Carmen Avram, adevărul despre subvențiile UE negociate de Dacian Cioloş

Sebastian Florea / 05 mai 2019 / 17:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Carmen Avram, candidat PSD la europarlamentare, a fost prezentă, duminică, la un târg cu profil agricol în Botoșani.

Candidata Partidului Social Democrat (PSD) la alegerile europarlamentare Carmen Avram le-a cerut scuze agricultorilor din Botoşani în numele fostului premier Dacian Cioloş, acuzat că, în calitate de comisar european pentru agricultură, a negociat cele mai mici subvenţii din UE pentru fermierii români.

Prezentă la un târg cu profil agricol, Avram şi-a cerut, de asemenea, scuze în numele lanţurilor de hipermarketuri care refuză produsele româneşti pe rafturile lor. 'Aş vrea să vă cer iertare în numele acestei ţări şi mai ales tagmei dumneavoastră. Aş vrea să îmi cer iertare, spre exemplu, în numele acelui comisar european, pe numele lui Dacian Cioloş, care spune că este român şi care în 2013 a negociat pentru dumneavoastră cele mai proaste subvenţii din UE. Aş vrea să îmi cer iertare în numele acestor hipermarketuri care vă fac să treceţi prin clipe umilitoare când trebuie să mergeţi să să încercaţi să îi convingeţi că mărfurile dumneavoastră şi ei vă resping sau vă pun să negociaţi atât de dur încât până la urmă parcă le-aţi da gratis', a afirmat candidata PSD.

Pământul românesc este cel mai bun

 

De asemenea, Carmen Avram le-a cerut iertare botoşănenilor pentru faptul că ţările europene refuză produsele agro-alimentare româneşti 'spunând că nu sunt bune, că pământul românesc nu e bun'.

'Pământul românesc este cel mai bun din Uniunea Europeană. Acesta este un pământ care a rămas nealterat de îngrăşăminte sau de insecticide toxic. Este un pământ atât de rodnic încât anul trecut a dat cea mai mare cantitate de porumb din Uniunea Europeană şi cea mai mare cantitate de floarea soarelui. Au fost cea mai bune producţii din Uniunea Europeană. Dumneavoastră puteţi hrăni nu numai ţara, puteţi hrăni jumătate de continent sau un continent întreg. Aveţi dreptul să vă ridicaţi acolo unde vă este locul , să nu mai staţi cu capul plecat, să nu mai acceptaţi dublul standard', a adăugat Carmen Avram, care l-a însoţit pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, la un târg agricol desfăşurat la Staţiunea Popăuţi.

Citește și:

Majorare subvenţie pentru producătorii de usturoi. Anunțul ministrului Petre Daea

Carmen Avram: Şi eu şi soţul meu avem rădăcinile aici. Am învăţat de la dumneavoastră să...

 

 

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81