BREXIT. SUA atrage atenția

Încurajarea unei ieșiri fără compromisuri a Marii Britanii din Uniunea Europeană - așa-numitul Brexit "dur" - ar fi o greșeală, a estimat miercuri ambasadorul american pe lângă UE, Anthony Gardner.

"Ar fi o mare greșeală dacă Marea Britanie ar fi încurajată să recurgă la un Brexit dur", a spus Gardner, al cărui mandat e pe cale să se încheie, după trei ani în funcția de ambasador. "O ieșire tumultuoasă din UE, fără o perioadă de tranziție consistentă, ar fi un factor perturbator și, pentru companiile americane, o greșeală uriașă", a completat diplomatul american la Strasbourg, în cadrul ultimei sale vizite la Parlamentul European în calitate de ambasador al SUA pe lângă UE, scrie Agerpres.

Susținător declarat al proiectului european, Anthony Gardner și-a exprimat speranța că viitoarea administrație americană nu va transmite un mesaj favorabil unui Brexit dur.

"Mesajul meu pentru administrația Trump va fi acesta: există și un alt punct de vedere în afară de cel britanic. UE are preocupări legitime în ce privește aceste negocieri, în special într-un an în care vor avea loc alegeri și nimeni nu își permite să îi asigure un acord mai bun unei țări care pleacă, în detrimentul unei țari care rămâne în UE", a explicat ambasadorul SUA, făcând referire în special la alegerile care au loc în 2017 în Franța și Germania.

Diplomatul american a mai declarat că Statele Unite nu trebuie "să privilegieze relațiile cu anumite țări (...) ignorând UE și instituțiile UE".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel