EXCLUSIV  Norica Nicolai, ÎNGRIJORATĂ: Reformă destul de dificilă în UE

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, va prezenta mâine ”carta albă” în Parlamentul European. Va cuprinde, în câteva puncte, ce va face UE după ieșirea Marii Britanii. Jean-Claude Juncker vorbea despre o Europă cu două viteze, în care cooperarea dintre anumite țări să se aprofundeze, fără ca alte state UE să urmeze același ritm. 

Europarlamentara Norica Nicolai a afirmat, pentru DCNews: ”Așteptăm cu foarte mare interes să vedem propunerile pe care le va face. Probabil că va face propuneri în spiritul celor trei rapoarte adoptate săptămâna trecută în PE, chiar dacă cu un vot la limită, care vizează o viitoare construcție a UE”. 

”Pe mine mă îngrijorează”

”Ne așteptăm să susțină în continuare o Europă cu două viteze, pentru că aceasta este tendința, de a întări eurozona și asta presupune o schimbare de tratat și ideea lui Guy Verhofstadt, la care a renunțat sub presiune, dar a fost o renunțare de moment, ca votul să fie diferit în chestiuni care privesc eurozona să-l dea doar deputații care provin din acele state membre, toate astea și viitoarea construcție a modului în care se vor lua deciziile cel puțin pe mine mă îngrijorează, nu mai pot vorbi despre o UE coezivă.” a mai subliniat europarlamentara. 

Reformă dificilă în UE

Norica Nicolai nu crede că este o retorică politică în contextul alegerilor din Franța și Olanda, dar mai ales din Germania: ”Foarte multe din proiectele menite să scoată Europa din criză au eșuat și lucrurile nu funcționează deloc bine în continuare. Nu reușesc să găsească nici soluții viabile la migrație, nici la politicile de azil, nici la ocuparea tinerilor, acum urmează și o directivă care privește lucrătorii detașați. Sunt state  membre care nu vor să dea drepturi egale celor care lucrează pe teritoriul lor și provin din alte state. Toate lucrurile astea sunt motive care mă fac să cred că vom asista la o reformă destul de dificilă în UE, dar depinde și de alegeri, ce se va întâmpla în Germania și Franța”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel