EXCLUSIV  Evenimentul extern al anului. Sondaj DCNews

Anul 2016 a fost presărat cu evenimente deosebit de importante care vor marca viitorul mondial.

DC News vă prezintă cele mai importante evenimente politice sau economice care au marcat anul 2016. Așadar, vă invităm să votați care considerați că este evenimentul cel mai important al anului. 

1. Atentatele de la Nisa/Atenta/Berlin  Terorismul nu a ocolit Europa nici în 2016. Fundamentaliștii islamici au lovit chiar de ziua națională a Franței când un cetățean francez cu origini tunisiene a intrat în mulțimea care celebra evenimentul. 84 de morți și zeci de răniți. La începutul lunii decembrie, o grenadă exploda în fața ambasadei Franței de la Atena iar de Crăciun un alt terorist a intrat în mulțimea care era prezentă la târgul de Crăciun din Berlin, ucigând 12 oameni.

2. Lovitură de stat eșuată Turcia  În iulie a avut loc în Turcia un puci militar care avea ca scop îndepărtarea președintelui Erdogan de la putere. Puciul soldat cu 265 de morți și sute de răniți a eșuat. A urmat o serie de represiuni ale regimului Erdocan în urma cărora au avut loc mii de arestări și concedieri din rândul Armatei și a populației civile.

3. Alegerea lui Trump în SUA  În noiembrie Donald Trump câștiga alegerile din SUA. Intrat în cursă drept outsider acesta a învins-o pe Hillary Clinton, strârnind un val de incertitudine și rumoare pe mapamond.

4. Brexit Votul cetățenilor din iunie pentru ieșirea Marii Britanii din UE a clătinat serios întreaga Uniune Europeană. Totodată, a arătat cât de puternică este ascensiunea populismului și naționalismului în contextul unei Uniuni Europene tot mai birocratizate.

5. Lansarea Băncii Mondiale a țărilor asiatice Formată din China, URSS, Brazilia, dar și unele țări UE, exceptând SUA. Noul proiect știrbește mult puterea pe care o are FMI la nivel mondial.

6. Blocare acordului TTIP   Blocarea acordului comercial dintre SUA și Europa va avea consecințe asupra economiei

7. Semnarea acordului CEFTA  Acordul Central European al Comerțului Liber are ca scop adaptarea economiilor statelor membre la o piața comunitară lipsită de taxe vamale

8. Galileo a devenit operațional  Plasarea pe orbită a primilor sateliți UE. Galileo este un sistem inteligent de navigaţie prin satelit care va aduce numeroase beneficii economiilor

9. Putin, plan de înarmare anti- scut SUA  În cursul acestui an, Vladimir Putin a accelerat dezvoltarea sistemului de înarmare acuzând sctururile anti-rachetă ale SUA din Est. Realația dintre SUA și Rusia se află la cel mai îngrijorător punct de la finele Războiului Rece.

10. Semnarea acordului OPEC   Semnarea acordului istoric de către producătorii de țiței din OPEC și din afara OPEC pentru reducerea producției de petrol duce la creșterea prețului petrolului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel