UE. Relația cu Marea Britanie după Brexit

Uniunea Europeană ar trebui să aibă în vedere menținerea unei relații cât mai apropiate posibil cu Marea Britanie după Brexit. Declarația îi aparține vicecancelarul și ministrul economiei german Sigmar Gabriel.

'Din punctul meu de vedere noi ar trebui să depunem toate eforturile, în măsura în care acest lucru este justificat din punct de vedere politic, pentru a ține britanicii cât mai aproape posibil de Europa', a declarat Sigmar Gabriel pentru jurnaliștii străini.

Sigmar Gabriel, care este de asemenea liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), partenerul conservatorilor cancelarului Angela Merkel în coaliția de guvernământ, a afirmat că negocierile privind Brexit-ul nu trebuie să dureze prea mult timp.

'Acest lucru nu va fi ușor. Mai presus de toate, trebuie să terminăm repede. Incertitudinea este cea mai mare problemă', a mai spus Gabriel, scrie Agerpres.

Premierul britanic Theresa May a declarat că până la sfârșitul lunii martie 2017 va activa articolul 50 din Tratatul de la Lisabona al UE, care declanșează începerea negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din UE.

Cancelarul german Angela Merkel a repetat marți că accesul la piața unică a UE a aproximativ 500 de milioane de persoane se bazează pe respectarea celor patru libertăți fundamentale din blocul comunitar — libera circulație a persoanelor, a bunurilor, serviciilor și capitalurilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel