Urmărește emisiunea live


Fanii BMW au un nou motiv de bucurie. Producătorul bavarez de autoturisme lansează modelul care semnalizează singur

sigla BMW; sursă foto: pexels.com
sigla BMW; sursă foto: pexels.com

Pasionații de automobilistică și în special fanii BMW au un mare motiv de bucurie. Producătorul bavarez de autoturisme a lansat ultimul model de Seria 5. Șoferii care își vor achiziționa modelul de lux al companiei germane vor beneficia în exclusivitate de o serie de dotări specifice doar concernului german.

Una din dotările de top constă în faptul că șoferii vor putea schimba banda de circulație doar uitându-se în oglinzi. În linii mari, este vorba de sistemul opțional Highway Assistant conceput pentru a le permite utilizatorilor să parcurgă distanțe lungi fără a atinge volanul sau pedalele. Deși, această funcție este prezentă pe mai toate mașinile din gama de lux, BMW a plusat și a adăugat o nouă opțiune, și anume, schimbarea benzilor de circulație cu ajutorul privirii.

Noul BMW Seria 5

Sistemul, bazat pe o cameră video montat în fața șoferului, permite ca în situația în care autoturismul din față rulează cu o viteză inferioară, conducătorul auto trebuie doar să-și arunce privirea într-una din oglinzile laterale, iar mașina va efectua automat manevra de schimbare a benzii de circulație. Totodată, BMW a introdus și un sistem de siguranță, altfel spus, în cazul în care șoferul nu este atent la drum, în interiorul mașinii vor porni sistemele de avertizare și, dacă șoerul este incapabil să conducă mașina, autoturismul va încetini până la oprire după care  va pune ăn funcțiune semnalele de avarie.

Într-un mod ironic, șoferii care conduc mașini marca BMW sunt renumiți pentru faptul că nu folosesc semnalizatorul pentru a avertiza că schimbă banda, prin urmare această nouă dotare va fi foarte solicitată. Lăsând gluma la o parte, senzorii au sarcina de a identifica dacă spațiul liber de pe cealaltă bandă permite efectuarea manevrei în condiții de siguranță și desigur, dacă din spate nu vine cu viteză o altă mașină. Trebuie precizat faptul că sistemul nu funcționează după viteza de 130 de kilometri pe oră, scrie automarket.

Noul model va fi produs în uzinele Dingolfing alături de varianta electrică a modelului. Modelele dotate cu propulsoare termice vor intra pe piața auto în luna octombrie, iar versiunile electrice sunt disponibile în showroom-urile BMW. Din 2024, fanii BMW seria 5 se vor bucura și de varianta Touring.

Dimensiunile și specificațiile noii versiuni

Comparativ cu generația precedentă, a VII-a, noul model este ceva mai mare. Lungimea a crescut cu 97 de mm, iar lățimea este de 1.900 de milimetri cu 32 de mm mai mult față de versiunea anterioară. La capitolul înălțime, în cartea mașinii este trecută valoarea de 1.515 milimetri în timp ce ampatamentul a fost lungit cu 20 de milimetri.

Pachetul multimedia este dotat atât cu Apple Carplay cât și cu Android Auto, dotare standard de altfel, astfel pasagerii pot urmării filme, iar platforma AirConsole permite rularea jocurilor video atunci când mașina stă pe loc. Trebuie precizat că autonomia modelului i5, omologul Serie 5 cu motare termice, are o autonomie de până la 582 de kilometri. 

În habitaclu bavarezii au pregătit tehnologia Curved Display, cu un ecran de 12,3 inch care se întâlnește și pe versiunea modelului Seria 7. Volanul este unul redesenat îmbrăcat în piele ecologică disponibil în două sau trei spițe la care se adaugă și scaunele noi, sport. 

 Clienții vor avea la dispoziție pentru început trei motorizări pe benzină cu un propulsor de 2.000 de centimetri cubi și două motoare pe motorină tot de 2.000 de cmc dar cu tracțiune integrală. Motorizările termice sunt dotate cu o transmisie hidramată cu 8 rapoarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel