Urmărește emisiunea live


Blocaj PSD - PNL pe varianta de premier. Varianta exclusă de PNL, varianta exclusă de PSD. Ce NU s-au înțeles

Marcel Ciolacu, la Guvern
Marcel Ciolacu, la Guvern

Florin Cîțu, președintele PNL, l-ar prefera pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, în detrimentul lui Nicolae Ciucă, pentru funcția de premier. 

Discuția dintre liderii PSD, PNL, dar și UDMR, purtată la Guvern, luni seară, s-a încheiat. Cei trei președinți de partid, Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, au vorbit despre propunerea de premier și varianta acceptată unanim. S-au înțeles, conform surselor Digi24, asupra formulei, nu asupra premierului. Astfel, ar urma să existe o alternanță între PSD și PNL. ”Am fost primul care a spus acest lucru, că este o soluţie, vom vedea dacă se poate implementa în România sau nu.” a întărit Florin Cîțu astăzi, asta după ce, încă de la primele negocieri cu PSD, a găsit varianta ca fiind ”interesantă”. UDMR nu ar urma să dea premierul, conform ultimelor informații. Inițial, se discuta despre varianta ca toate cele trei partide să dea premierul. 

În continuare, există informații asupra neînțelegerilor PNL - PSD. Știm ce nu s-au înțeles cu privire la viitorul prim-ministru și ce condiții pun. 

Sursele citate arată că: 

- PSD ar pune condiția ca social-democrații să dea primul premier. 

- Surse PNL spun că varianta ca PSD să dea primul premierul nu ar fi acceptată nici de liberali, nici de Klaus Iohannis

- PSD ar exclude varianta în care PNL să dea primul premierul, în persoana lui Florin Cîțu. 

- Liberalii urmează să stabilească o altă propunere de premier, acceptată și de PSD, în ședința de marți seară. Vezi aici mai mult

- Florin Cîțu nu ar fi acceptat nici ca a doua variantă de premier, în cazul în care PSD ar da primul premierul, în persoana lui Marcel Ciolacu.  

- Florin Cîțu l-ar prefera în funcția de premier mai degrabă pe Marcel Ciolacu, președinte PSD, decât pe liberalul Nicolae Ciucă. 

În jurul datei de 18-19 noiembrie ar urma să fie votat viitorul Guvern, spuneau, săptămâna trecută, reprezentanții echipelor de negocieri. Deși în weekend PSD și PNL au tot negociat, au mai rămas puncte asupra cărora nu s-au înțeles. Sâmbătă, Marcel Ciolacu afirma că negocierile sunt finalizate în proporție de 95%. Unul dintre cele mai importante puncte este chiar numele premierului. După cum se poate observa din informațiile pe surse de mai sus, viitorul premier trebuie să îndeplinească multe condiții înainte ca formula Executivului să meargă la vot în Parlament. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel