Biblia, contrazisă de evenimente care nu puteau avea loc

Arheologii israelieni au făcut o descoperire care, din punctul lor de vedere, ar contrazice textele biblice. Cercetările lor demonstrează că Sfânta Scriptură nu ar putea fi considerată un document cu valoare istorică validă, scroe Daily Mail

În Biblie apar multe menţionări ale personajelor care merg pe cămile prin deşert. Printre ei se numără Avraam, Iacov şi Iosif, eroii Vechiului Testament.

 Potrivit arheologilor, acest lucru ar fi fost imposibil, pentru că aici aceste animale au fost domesticite abia în secolul al IX-lea î.e.n., adică mult după evenimentele menţionate în textele biblice, scrie Daily Mail.

Asta înseamnă că Biblia nu poate fi considerată un document istoric, ci este probabil o compilaţie de texte redactate cu mult după întâmplările descrise în ele, declară Erez Ben-Yosef, de la Universitatea din Tel Aviv.

Echipa lui de arheologi a găsit cele mai vechi oase de cămilă din Israel, care datează din secolul al IX-lea î.e.n. Prin comparaţie, personajele biblice Avraam şi Iacov ar fi trăit între anii 2.000-1.500 î.e.n.

Iniţial, istoricii credeau că aceste animale au fost domesticite în Peninsula Arabică în jurul anului 2.000 î.e.n. Cu toate acestea, cele mai vechi oase găsite sunt mult mai recente. Le separă sute de ani de epoca în care ar fi trăit regele David sau strămoşii lui, potrivit Bibliei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel