Bebeluș născut cu patru brațe și patru picioare, considerat ca fiind divin

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Un copil cu patru brațe și patru picioare s-a născut în nordul Indiei, stârnind uimire și neîncredere printre localnici.

Născut în Centrul de Sănătate Comunitară Shahabad din Uttar Pradesh, India, pe 2 iulie, copilul cântărea 6,5 ​​kg și pare să aibă o pereche suplimentară de brațe și picioare care îi cresc din trunchi, potrivit Newsweek.

Nou-născutul a fost sărbătorit ca un ”miracol al naturii”, deoarece vestea despre nașterea unică s-a răspândit în zona locală, potrivit publicației The Independent, citată de Newsweek. Unii chiar au sugerat că nou născutul ar putea fi o reîncarnare a zeiței hinduse Lakshmi, care este descrisă ca având mai multe membre și este zeița bogăției, averii, puterii, frumuseții, fertilității și prosperității.

Se crede că bebelușul are o afecțiune numită polymelia, care este un defect congenital incredibil de rar. Există diverse forme de polimelie, clasificate în funcție de unde cresc membrele în plus: Cefalomelia, Pyromelia, Toracomelia și Notomelia sunt cele patru tipuri observate, membrele crescând din cap, pelvis, torace sau coloana vertebrală.

Deși este foarte puțin frecventă la om, polymelia este observată în rate puțin mai mari la animale, fiind observată la vaci, bivoli, găini și broaște.

Polimelia este adesea cauzată de un defect genetic la fătul în creștere, care duce la diviziune și creștere celulară anormală. Ocazional, unul dintr-o pereche de gemeni uniți poate fi absorbit în celălalt, lăsând unele dintre membrele sale atașate de fătul rămas. 

Factorii externi pot juca, de asemenea, în defecte congenitale, cum ar fi polimelia. De exemplu, medicamentul talidomida care a fost distribuit ca tratament pentru grețurile matinale în anii 1950 a cauzat, se estimează, peste 10.000 de copii să se nască malformați, cu prea puține membre sau nedezvoltate, aproximativ jumătate murind în câteva luni de la naștere.

La începutul anului 2022, un alt copil s-a născut cu polymelia în estul Indiei, cu patru brațe și patru picioare, în plus acesta avea unele dintre organele sale expuse în afara corpului.

Potrivit cercetărilor publicate în Indian Journal of Human Genetics în 2013, fetușii indieni prezentau un risc crescut de malformații congenitale din cauza unei varietăți de factori, inclusiv vârsta mai mare a mamei, lipsa îngrijirii prenatale (22,8% dintre sarcinile indiene nu au primit nicio îngrijire prenatală), starea nutrițională maternă și numărul mare de căsătorii consanguine în populație.

Căsătoriile consanguine au loc în rate care variază între 1% și 4% în nordul Indiei, până la 40 până la 50% în sud, potrivit studiului.

Te poate interesa și: 

Un primar s-a căsătorit cu un crocodil. Reptila, îmbrăcată în rochie de mireasă, a primit și un sărut din partea edilului - Video

Primarul unui orășel din Mexic s-a însurat cu un crocodil pentru a aduce prosperitate și recoltă bogată comunității pe care o conduce, transmite Realitatea Plus.

Localnicii au îmbrăcat crocodilul în rochie de mireasă și i-au făcut aer cu pălăriile pe tot parcursul ceremoniei, pentru ca să nu-i fie prea cald. La sfârșit, reptila a primit și un sărut din partea edilului, care s-a declarat fericit că poate duce mai departe tradițiile locale.

Ceremonia a fost una tradiţională: s-a cântat la trompete iar localnicii au cărat crocodilul mireasă în braţe, făcându-i aer cu pălăriile. În tot acest timp, reptila a stat legată la bot, probabil pentru a fi evitat vreun incident neplăcut în care crocodilul i-ar fi mușcat pe nuntași. În plus, aligatorul are şi o "naşă", care a organizat nunta dintre el şi primar. Femeia, Elia Edith Aguilar, spune că a petrecut mult timp căutând "rochii de mireasă" pentru crocodil.

Ciește mai mult AICI.

Vezi și: 

O păpușă veche de 119 ani ţine sub teroare o familie întreagă. Sare de pe raft şi îmbolnăveşte oamenii

O păpușă de 119 ani "se dă în spectacol" şi parcă prinde viaţă atunci când cei din jur nu sunt atenţi. Proprietarul acesteia susține că se aruncă singură de pe raft și le dă oamenilor din jurul ei dureri de cap. Miki Yok susține că păpușa este cu adevărat înspăimântătoare. Şi tocmai pentru că Janet îţi dă fiori pe şira spinării, proprietarul Miki Yok a ținut-o mult timp închisă în magazia casei. Acum acesta s-a decis să o scoată pentru a o face publică în lume. Miki a expus-o pe Janet în biroul lui, deși familia nu a fost de acord cu asta.

Clipeşte, deşi nu are ochi

Proprietarul a declarat că Janet se aruncă de pe raft, clipește și îmbolnăvește lumea. Astfel, Miki s-a gândit să comunice cu ea prin spiritism, pentru a afla ce se întâmplă de fapt. Acesta o are pe Janet din 2016, iar de-a lungul anilor s-au produs multe lucruri ciudate în familia lui. Bărbatul a surprins-o chiar în timp ce clipea, deși ea nu are ochi. ”Am vrut să văd ce se întâmplă dacă o pun la vedere, în birou… De obicei, o găsesc pe podea....Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel