Băsescu: Mass-media induce ideea că statul e responsabil pentru fiecare cetățean

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Congresul Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România - platformă a UDMR, că se încearcă "acreditarea ideii că statul este responsabil pentru fiecare cetăţean", ceea ce în opinia sa nu este adevărat.

"Acesta este comunismul exprimat în fiecare dimineaţă în mijloacele mass-media, şi anume că statul este responsabil, ceea ce nu este adevărat. Statul nu mai are resursele comunismului", a spus Băsescu.

El a explicat că pe vremea comunismului toate proprietăţile erau ale statului, toate veniturile veneau la stat şi atunci statul şi-a asumat responsabilitatea pentru fiecare cetăţean.

Preşedintele a spus că acum pământurile nu mai sunt la stat, iar 70 la sută din economia românească este în sectorul privat.

"Cine vrea întoarecere la comunism, întoarecere la ordonarea vieţii de către un Guvern politic nu poate fi partenerul nostru, al celor care reprezintă o mişcare politică de centru-dreapta hotărâtă să pună în valoare omul şi nu statul. Va trebui împreună să continuăm să explicăm că niciodată un stat nu va reuşi să se îngrijească de fiecare dintre cetăţeni, să aibă sub control viaţa fiecărui cetăţean", a spus Băsescu, citat de Mediafax

Şeful statului a făcut un apel la responsabilitatea fiecărui cetăţean pentru el, responsabilitate pentru familie, pentru comunitatea în care trăieşte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel