Băsescu: Cea mai puternică criză este cea a soluțiilor

Preşedintele "O spun din observaţie personală. A fost declanşată o criză financiară şi economică şi singurul lucru la care s-au gândit statele care tractează Uniunea Europeană a fost să turnăm bani în criză", a declarat Traian Băsescu, vineri, la Congresul Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România.

Preşedintele a spus că rezultatele se văd, şi anume faptul că criza nu a putut fi stinsă, ci, dimpotrivă, "criza îşi găseşte mijloace şi acţiuni mai perfide şi mai neprevăzute".

Potrivit preşedintelui, criza continuă şi nimeni nu poate să spună că s-a găsit soluţia pentru aceasta.

"Oare vor fi suficiente soluţiile de la nivel european să strângem banii într-un buget şi cine intră în criză să dăm bani ca să iasă? Răspunsul meu categoric este nu", a spus Băsescu.

Şeful statului a subliniat că, atât timp cât nu se identifică cauzele pentru care Europa capitalistă este în criză, nu se va găsi soluţia adevărată pentru ieşirea din aceasta.

În opinia acestuia, nu vor putea fi restabilite soliditatea UE şi identitatea acesteia până când Uniunea nu se va întoarce la valorile de bază, valorile creştin-democraţiei, şi anume restabilirea principiilor morale, solidaritate, echitate, justiţie socială. Băsescu a spus că acestea sunt valori asupra cărora UDMR şi PDL vor să revină şi că acesta este drumul pentru viitorul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel