Banca Mondială atrage atenția României - prognoze de creștere economică prea optimiste

revizuire
revizuire

Prognoza BM nu este mai pesimistă numai în raport cu estimarea de anul trecut, dar și în privința creșterii economice vizată de Guvern pentru acest an. Executivul și-a fixat pentru 2013 o țintă de creștere de 1,8 la sută, cu speranța unei variante optimiste, de peste două procente, după ce anul trecut indicatorul a urcat cu 0,7 la sută.

Revizuirea drastică a previziunilor BM a venit pe fondul deteriorării majore a crizei, precum și a stagnării, respectiv avansului lent al economiei din zona euro, spun analiștii citați de RFI. De asemenea, nivelul ridicat al împrumuturilor neperformante din sistemul bancar ar putea afecta în continuare creditarea și compromite șansele de redresare.

Situația României este integrată într-o prognoză globală revizuită în scădere. Economia mondială ar urma să crească cu 2,4 la sută în 2013, de la 2,3 la sută în 2012, după ce în iunie BM estima un avans de 3 procente în 2013.

Pe de altă parte, cea mai optimistă previziune pentru România în 2013 vine de la Comisia Europenă, care se situează la valoarea de 2,2 la sută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel