Avocat Platini: Nu este o arestare. E o procedură

Avocatul lui Platini susține că fostul președinte UEFA a fost reţinut "doar din motive tehnice".

Fostul mare jucător francez şi preşedinte al UEFA, Michel Platini, reţinut marţi pentru audieri în cadrul anchetei ce vizează atribuirea Cupei Mondiale din 2018 Rusiei şi a celei din 2022 Qatarului, este absolut încrezător, a declarat avocatul său, William Bourdon, citat de France Football.

Platini a fost reţinut "doar din motive tehnice", a indicat Bourdon într-un comunicat. "Nu este vorba în niciun caz de o arestare, ci de o audiere ca martor în cadrul dorit de anchetatori, cadru ce permite ca toate persoanele audiate, apoi confruntate, să nu se poată înţelege între ele în afara procedurii", a spus Bourdon.

El a asigurat că Platini "se exprimă calm şi precis, răspunde la toate întrebările, inclusiv la cele despre condiţiile de atribuire a EURO 2016, şi a oferit explicaţii utile".

Platini "este absolut încrezător în legătură cu ceea ce va urma", a conchis avocatul.

Fapte prezumtive de corupţie activă şi pasivă

Platini, care este suspendat până în octombrie din orice activitate legată de fotbal, de către FIFA, pentru violarea codului de etică al forului mondial, a fost convocat pentru audieri ca martor, marţi, la Nanterre, de către Oficiul central de luptă contra corupţiei şi infracţiunilor financiare şi fiscale (OCLCIFF).

Audierea are loc în cadrul anchetei ordonate de Parchetul Financiar Naţional (PNF) care vizează fapte prezumtive de corupţie activă şi pasivă comise de către persoane care nu îşi exercită o funcţie publică, în cadrul atribuirii turneului din 2022 al Cupei Mondiale Qatarului.

În 2016, PNF deschisese o anchetă preliminară pentru corupţie privată, asociere în scop criminal, trafic de influenţă şi tăinuire de trafic de influenţă în legătură cu atribuirea CM 2022. Platini, care a recunoscut că a votat pentru Qatar la scrutinul atribuirii din 2 decembrie 2010, fusese deja audiat ca martor în decembrie 2017.

PNF este interesat, între altele, de întâlnirea organizată pe 23 noiembrie 2010 la Palatul Elysée, în prezenţa preşedintelui Nicolas Sarkozy, la care au luat parte Michel Platini, emirul Qatarului, Tamim Ben Hamad Al Thani, şeicul Hamad Ben Jassem, atunci prim-ministru şi ministru al afacerilor externe ale emiratului.

Citește și:

Un nou scandal la nivel înalt în fotbal: Platini îl atacă pe Infantino

Michel Platini a fost ARESTAT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel